Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγαλώνει η αγκαλιά του Κέντρου Αγάπης για τα παιδιά της Ελευσίνας
Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας θα παρουσιάσει το νέο του κοινωνικό πρόγραμμα «Κύκλος Αγάπης για τις Οικογένειες του Θριασίου Πεδίου», το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τα παιδιά, τους νέους και τις οικογένειές τους στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου.



Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Πυρουνάκη για να υποστηρίξει όλα τα παιδιά της περιοχής και ιδιαίτερα τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αγκαλιάζοντάς τα σαν ο τρίτος
γονιός. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του φορέα, στη Φιλική Φωλιά Ελευσίνας και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν τα κοινωνικά προβλήματα μέσω ολιστικής προσέγγισης της ανάπτυξης της προσωπικότητας:
 Γεύματα Αγάπης και παροχή ειδών προσωπικής υγιεινής για την ανακούφιση των άμεσων
προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν ευάλωτες οικογένειες της περιοχής.
 Ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών, υποστήριξη νέων και ανέργων στη διαδικασία εύρεσης εργασίας και εκπαιδευτικές δράσεις για νέους: μαθήματα αγγλικών και Η/Υ με στόχο την ενίσχυση των εργασιακών προσόντων τους.
Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2016.
Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.