Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τοποθέτηση του Βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάντζα στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού


«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Τις τελευταίες ημέρες η συγκυβέρνηση παίζει το ρόλο του δήθεν αντιστασιακού απέναντι στην τρόικα. Ένα ρόλο, πάνω σε ένα κακοστημένο σενάριο, που από το 2010 το έχουμε δει να παίζεται καμιά δεκαπενταριά φορές. Διαπραγματεύεται σκληρά, βάζει «κόκκινες» γραμμές – λέει – θέτει τάχα τελεσίγραφα, δημιουργεί δήθεν εμπλοκές και ένα σωρό άλλα, χωρίς καμία πειθώ βέβαια. Είναι ένα πολυπαιγμένο σενάριο δίχως θεατές. Και ας μην πούμε και για τις εκατό δόσεις και ένα σωρό άλλες παλινωδίες μέσα από τις οποίες γελοιοποιείτε καθημερινά έναν ολόκληρο λαό.


Έχει τρελαθεί η κυβέρνηση στην τηλεδιάσκεψη. Τόσο που την προτείνει και ως λύση στην περίπτωση Ρωμανού, γιατί λέει ότι αυτός είναι ύποπτος φυγής. Όχι όμως ο δικός τους, ο Χριστοφοράκος, που οι κυβερνήσεις σας, κύριοι της συγκυβέρνησης, τον φυγάδευσαν νύκτα με αστυνομική συνοδεία.

Ακούστε, λοιπόν, κύριοι της συγκυβέρνησης: Δεν κατευνάζεται έτσι η κοινωνική οργή.
Έχετε αποτύχει παταγωδώς, όχι λόγω αδυναμίας, αλλά γιατί είστε συνένοχοι, είστε οι υπάλληλοι της τρόικας στην Ελλάδα.
Έχετε αποτύχει, γιατί είστε γεμάτοι δουλικότητα και υποτέλεια. Κι αυτό όχι κατ’ ανάγκη, αλλά κατ’ επιλογή σας.
Έχετε αποτύχει, γιατί έχετε δημιουργήσει εκατομμύρια ανέργους, εκατοντάδες χιλιάδες νέους μετανάστες, εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους συνταξιούχους, ηλικιωμένους που δούλεψαν μια ζωή και σήμερα δεν έχουν να πάρουν φάρμακα, χιλιάδες άστεγους, χιλιάδες παιδιά που καθημερινά λιποθυμούν στα σχολεία, χιλιάδες νοικοκυριά δίχως θέρμανση, χιλιάδες μαγαζιά με βιτρίνα το λουκέτο.

Όλα αυτά που είπα τώρα είναι γνωστά. Τα επαναλαμβάνω όλα αυτά, γιατί είναι η αλήθεια. Είναι η πραγματικότητα που αποκαλύπτει το έγκλημα που έγινε εις βάρος του λαού μας. Είστε οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια μετράτε υποκλίσεις στους ντόπιους εργολάβους, στους ντόπιους τραπεζίτες, στους ντόπιους νταβατζήδες του ελληνικού λαού. Και για να μην ξεχνιόμαστε, είστε οι ίδιοι που δημιουργήσατε χρηματιστήρια, δομημένα ομόλογα, εθνικούς εργολάβους, κουμπάρους, βατοπέδια, αναψυκτήρια, υποβρύχια που γέρνουν, λίστες Λαγκάρντ, μίζες στα εξοπλιστικά και off-shore εταιρίες με πολιτικά πρόσωπα. Είστε εσείς που αρπάξατε δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό και τα μοιράσατε σε τραπεζίτες και δανειστές τοκογλύφους.

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οδηγήσατε τη χώρα στην καταστροφή και τη χρεοκοπία. Φέρατε όλα αυτά τα δεινά και όλη αυτή τη δυστυχία. Οδηγήσατε το λαό στην εξαθλίωση και στην απομόνωση και έρχεστε τώρα με αυτόν τον προϋπολογισμό να «κανιβαλλίσετε» με νέα μέτρα την ελληνική κοινωνία.

Επειδή, όμως, μιλήσατε για το μέλλον της χώρας, έχω να σας πω το εξής:
Ο ελληνικός λαός δεν θέλει μέλλον όμοιο με το παρελθόν του. Δεν θέλει το μέλλον που περιγράφετε στα e-mails σας με την τρόικα, που από κοινού ομολογείτε ότι η σημερινή και η μελλοντική λιτότητα αποτελεί κοινό σας όραμα, κοινό σας στόχο, με νέα μέτρα βέβαια. Στόχος και όραμα που αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε αυτόν τον Προϋπολογισμό, τον πέμπτο κατά σειρά μνημονιακό προϋπολογισμό, που σίγουρα όμως θα είναι ο τελευταίος, γιατί ο επόμενος θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρίζεστε ότι σκίζετε τα μνημόνια, ενώ τώρα ετοιμάζεστε να υπογράψετε νέα. Αυτό είναι το «καλό» σενάριο για όσα περιμένουν τον ελληνικό λαό από το νέο έτος. Νέες περικοπές στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και νέο τσουνάμι ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Τα ίδια και στον Αθλητισμό, όπου οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτόν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μειώνεται και άλλο το κονδύλι τους σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Από κοινωνικό αγαθό που είναι ο αθλητισμός μετατρέπεται σταδιακά σε προϊόν υπηρεσιών για λίγους. Με ένα αθλητικό νομοσχέδιο σε διαβούλευση που «κουμπώνει» απόλυτα με τη μνημονιακή λογική, συγκεντρώνοντας υπερεξουσίες σε λίγους, με έναν επιτελικό σχεδιασμό παραδομένο στις χορηγίες του μεγάλου κεφαλαίου.

Ας ακούσει, λοιπόν, ο ελληνικός λαός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με αυτόν τον προϋπολογισμό και με το νομοσχέδιο που έρχεται «κατεβάζει ρολά». Οι ομοσπονδίες, τα σωματεία, οι αθλητικές υποδομές, τα προγράμματα άθλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγούνται σε «ξαφνικό θάνατο», κυρίες και κύριοι, την ίδια ώρα βέβαια που το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού επιβιώνει, αυθαιρετώντας και απομυζώντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Πρέπει, όμως, ο ελληνικός λαός να ακούσει και τα ευχάριστα, ότι σύντομα τελειώνετε, κύριοι της συγκυβέρνησης.
Ότι σε λίγους μήνες, το πρόγραμμά μας, που εκφράστηκε από τον Πρόεδρό μας, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει σάρκα και οστά.
Ότι σύντομα θα του δοθεί η δυνατότητα να εκφραστεί στην κάλπη, όπως ακριβώς εκφράστηκε στην Περιφέρεια Αττικής, που με Δύναμη Ζωής σήμερα σπάμε σιγά-σιγά το σάπιο κατεστημένο.

Είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, απόλυτα κοστολογημένο, να φέρουμε την ελπίδα και τη χαμένη προοπτική στη χώρα και στους λαούς της Ευρώπης. Να δώσουμε ανάσα στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ασφυξία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουμε πολύ καλά το χρέος που έχουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Αρκεί να συνειδητοποιήσετε κι εσείς το δικό σας χρέος, που δεν είναι άλλο από το να καταψηφίσετε αυτόν τον προϋπολογισμό της συμφοράς.

Ελπίζετε ότι μέσα από αυτή τη Βουλή θα εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι η τελευταία σας ελπίδα. Εκεί βασίζεστε για να σταθείτε στις καρέκλες της εξουσίας.

Κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης, αυτό δεν θα το πετύχετε! Είμαι σίγουρος για αυτό που λέω.
Ευχαριστώ.»

Το video της ομιλίας του Γιώργου Πάντζα έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση: http://youtu.be/80Jipd9UO1M


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.