Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικές ανακοινώσεις

Δωρεάν απόκτηση Οχήματος - Σκούπα από τον Δήμο Μεγαρέων
Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη, ο Δήμος Μεγαρέων απέκτησε από την Περιφέρεια Αττικής, τελείως δωρεάν, ένα ολοκαίνουργιο  Όχημα - Σκούπα, υψηλών προδιαγραφών.
Το Όχημα - Σκούπα έχει ήδη ενταχθεί στον στόλο οχημάτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεγαρέων και συμβάλλει αποτελεσματικά στην καθαριότητα των δρόμων, εντός των αστικών περιοχών.
Σχετικά, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


"Μέχρι και τον Αύγουστο  2014, η έλλειψη καθαριότητας και η ανεπαρκής συγκομιδή των απορριμμάτων αποτελούσε το υπ' αριθμό ένα πρόβλημα για τους δημότες και εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες να αναδιοργανώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας, επισκεύασε τα παροπλισμένα οχήματα, έφερε τελείως δωρεάν στον Δήμο ένα Απορριμματοφόρο Ανακύκλωσης, ένα Όχημα - Σκούπα, ένα Φορτηγό Αποκομιδής Απορριμμάτων και δύο Βοηθητικά Μηχανήματα, ενώ παράλληλα αναβάθμισε την Ανακύκλωση.

Και βέβαια, προχωρά στην ταχεία υλοποίηση των σχεδίων για την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, καθώς και για την δημιουργία Φορέα Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων Υλικών, όπως ορίζουν οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης
ευχαριστεί τον  συμπολίτη μας Καρδιολόγο
κ. Περικλή Νικολάου,  για τη Δωρεά πινάκων
ζωγραφικής , που φιλοτέχνησε ο ίδιος



Ο γνωστός συμπολίτης μας Καρδιολόγος κ. Περικλής (Λάκης) Νικολάου , εκτός του ότι ασκεί το λειτούργημα του Ιατρού, είναι και Καλλιτέχνης  με σπουδαίο  ταλέντο   σ τη ζωγραφική και  προ ημερών  επισκέφθηκε  το Δημαρχείο και παρέδωσε στο Δήμαρχο Μεγαρέων  κ. Γρηγόρη Σταμούλη  τρείς ωραιότατους  ζωγραφικούς  πίνακες,  που φιλοτέχνησε ο ίδιος .
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Νικολάου για το έργο του και τον ευχαρίστησε θερμά γι’ αυτή την ευγενική του χειρονομία.
Οι πίνακες ήδη τοποθετήθηκαν στο Δημαρχείο  και κοσμούν  τον  χώρο στο αίθριο,  στον Α΄ όροφο  του  κτιρίου , δίπλα στην είσοδο του Γραφείου Δημάρχου και την είσοδο της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ισόγειο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπεβλήθησαν μηνύσεις  για τις ζημιές  στο Δημοτικό  Νεκροταφείο Μεγάρων
O  φύλακας του Δημοτικού Νεκροταφείου Μεγάρων διαπίστωσε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου το πρωϊ  και ανέφερε  στο Δήμο, ότι άγνωστοι προξένησαν  ζημιές σε τάφους  (σπασμένες μαρμάρινες  πινακίδες, καντήλια, ανθοδοχεία).
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης επισκέφθηκε αργότερα το χώρο και πραγματοποίησε αυτοψία μαζί με συνεργάτες του και υπηρεσιακούς παράγοντες για καταγραφή και εκτίμηση  των ζημιών.
Αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Το γεγονός είναι απαράδεκτο. Τέτοιες ενέργειες  προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών. Οι ζημιές είναι μικρής εκτάσεως όμως έδωσα εντολή  στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να υποβάλλει μηνύσεις  κατ’ αγνώστων.
 Ηδη  η Αστυνομία ερευνά για να βρεθούν οι ένοχοι. Ανεξάρτητα από το μέγεθος των ζημιών η τιμωρία του ενόχου ή των ενόχων πρέπει να είναι παραδειγματική, για να μην συμβούν ξανά στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.»



Δυνατότητα προικοδότησης νεανίδων, από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Στυλ. Γκίνη

Σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Στυλ. Γκίνη, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Δήμαρχος Μεγαρέων, υπενθυμίζεται ότι δίνεται η δυνατότητα προικοδότησης, υπό προϋποθέσεις, δέκα (10) νεανίδων που πρόκειται να παντρευτούν εντός του 2015.
Διευκρινίζεται ότι η προικοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ανά άτομο και δίνεται βάσει των ήδη δημοσιευθέντων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, μετά την σύναψη του γάμου.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν σχετικό αίτημα, στο Γραφείο του Δημάρχου.  Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 22960-81841.
Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.