Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

‘’Μάγκας βγήκε για σεργιάνι.. και για τσαμπουκά΄΄

«Άρθρο Γιώργου Πάντζα στην Κυριακάτικη Κόντρα News στις 13 Σεπτέμβρη»

Τις τελευταίες μέρες γίνεται όλο και πιο αισθητό το γεγονός ότι κάποιοι, θέλουν να τελειώσουν μια και καλή με την Αριστερά. Και το μεθοδεύουν μαζί με όλα τα μέσα της διαπλοκής που διαθέτουν, κάνοντας λόγο για οικουμενική κυβέρνηση. Μια προπαγάνδα που έχει ως πρωταγωνιστή και κύριο εκφραστή τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος διατυμπανίζει όπου σταθεί και βρεθεί ότι είναι υπέρ μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι υπέρ στην δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ακόμα και με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. 


Την ίδια στιγμή μάλιστα που του έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση με ένα υβρεολόγιο που αποτελείται από πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς και μάγκικες εκφράσεις όπως, «ψευτράκος», «αλαζόνας» «πολιτική αλητεία», «είναι μικρός και λίγος», «ο τύπος την κοπανάει», «πονηρούλης», «τον πείραξε ο ήλιος».. κα. Θα σκεφτεί κανείς.. μήπως είναι απλά μια αντίφαση της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΝΔ και ένα οξύμωρο πλάνο, για τον σκοπό που υπηρετεί;  Ή μήπως ο κ. Μεϊμαράκης και το σύστημα διαπλοκής, θέλουν να ξεπλύνουν στα μάτια του ελληνικού λαού τις πολιτικές τους επιλογές που κατέστρεψαν την χώρα; Διεκδικώντας μάλιστα να παγιώσουν στην συνείδηση του πολίτη την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στο κυβερνητικό σχήμα, με στόχο να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της διαπλοκής;
Η απάντηση προκύπτει αβίαστα. Ο Βαγγέλας ο Κένταυρος ως άλλος μάγκας που βγήκε για σεργιάνι.. και για τσαμπουκά, προσπαθεί να ξεπλύνει τις αμαρτίες του παλιού και του φθαρμένου. Προσπαθεί να παίξει το ρόλο του κυματοθραύστη στο τσουνάμι της κάθαρσης που έρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κάθαρση απέναντι σε όλους αυτούς που φάγανε από το μεδούλι του ελληνικού λαού, βγάζοντας παράνομα τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σήμερα φιγουράρουν στις ατέλειωτες λίστες της διαπλοκής. Απέναντι στους καναλάρχες και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που δεκαετίες τώρα χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες και τις φυλλάδες τους, προκειμένου να εκβιάσουν και να παραπληροφορήσουν τον έλληνα πολίτη με όφελος το κέρδος από την μεγάλη μπίζνα των εθνικών εργολαβιών.
Ισχυρίζονται μάλιστα ότι είμαστε όλοι ίδιοι και ότι δεν υπάρχει παλιό και νέο. Να θυμίσω λοιπόν ότι η ΝΔ είναι η πολιτική δύναμη που πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Που είχε υπογράψει την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, και την απόλυτη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Που έλεγε όλα αυτά τα χρόνια ότι το χρέος είναι βιώσιμο, κλείνοντας το μάτι στους δανειστές. Που θέλει από την επομένη των εκλογών να περιορίσει ακόμα περαιτέρω τις δημόσιες δαπάνες στην υγεία, στην παιδεία και στην δημόσια διοίκηση απολύοντας τους ΄΄άχρηστους΄΄ δημοσίους υπαλλήλους όπως δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης,  και επαναφέροντας ταυτόχρονα τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία. Που θέλει να συνεχίσει την πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ακόμα και πέρα από τις υποχρεώσεις της συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε. Είναι η πολιτική δύναμη που επιδιώκει με την επάνοδό της στην εξουσία, να σταματήσει την μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ελέγχου της λίστας υπόπτων για φοροδιαφυγή και την ίδια ώρα να συνεχίσει το φοροκυνηγητό στους μικροοφειλέτες που δεν έχουν αντικειμενικά την δυνατότητα να πληρώσουν. Είναι αυτοί που θέλουν να κλείσουν και πάλι την ΕΡΤ, να ακυρώσουν το νόμο για τις εκατό δόσεις, καθώς και το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και κυρίως είναι αυτοί που θέλουν να πάνε τις συντάξεις και τους μισθούς σε νέες περικοπές, στον πάτο δηλαδή, με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας αντίστοιχα. Είναι τελικά η πολιτική δύναμη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από την λάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας τα επίπλαστα γκάλοπ της διαπλοκής που κάνουν λόγο για δήθεν ντέρμπι. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Δεν είμαστε λοιπόν όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε το παλιό, που πρωταγωνίστησε σε όλα τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Siemens, Ομόλογα, Βατοπέδι, Εξοπλιστικά, Υποβρύχια, Υποκλοπές, Δημόσια Έργα, αποτελούν σκάνδαλα που πληρώθηκαν από τις τσέπες του έλληνα φορολογούμενου και έφτασαν την χώρα στο σημερινό της κατάντημα.        
Το δίλλημα λοιπόν αυτών των εκλογών δεν είναι άλλο από το εάν θα γυρίσουμε στο παλιό που διέλυσε, καταλήστεψε και χρεοκόπησε τη χώρα, ή θα εμπιστευτούμε το καινούργιο που αντιστάθηκε και υπερασπίστηκε τη φωνή του έλληνα πολίτη στην Ευρώπη. Εάν θα φέρουμε τη ΝΔ μαζί με τα άλλα συστημικά κόμματα απλά για να συνεχίσουν να εκπληρώνουν την όποια διαστροφική επιθυμία των δανειστών ή θα δώσουμε την εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει χωρίς τελεσίγραφα και εκβιασμούς υπερασπίζοντας πάντα το δίκιο του λαού, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την αναγέννηση και την αναμόρφωση της χώρας και της οικονομίας. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να δώσουμε την μάχη που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε τον συμβιβασμό σε μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη θέτοντας τις βάσεις της οριστικής απαγκίστρωσης από την εποπτεία. Εξέλιξη που μόνο μια Αριστερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να πετύχει και όχι κυβερνήσεις άφυλες τύπου Παπαδήμου. Διαφορετικά με κυβέρνηση της ΝΔ η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική για την κοινωνία και την πατρίδα μας.

Γιώργος Πάντζας
Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Περιφέρεια Αττικής

Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.