Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Συνδικάτου Ο.Τ.Α. Αττικής για το ατύχημα στα Μέγαρα

Ακόμα ένα γνωστό blog κάνει αναφορά για το ατύχημα εργαζόμενου στα Μέγαρα
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Άλλος ένας εργαζόμενος και μάλιστα... 5μηνίτης όπου παράνομα δούλευε στην υπηρεσία καθαριότητας και μάλιστα σε απορριμματοφόρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου της Νίκαιας μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. Αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες άλλα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες. 
Είναι άλλη μια απόδειξη ότι τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στους δήμους είναι από μηδαμινά έως ανύπαρκτα.
Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεγάρων, έχει τη πλήρη ευθύνη για τη ζωή του συναδέλφου. Είναι μία από τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών όπου όλα αυτά τα χρόνια υλοποίησε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης. Υποβάθμισε συστηματικά τις υπηρεσίες του Δήμου και από υλικοτεχνική υποδομή και από προσωπικό προκειμένου να τις χαρίσει στους εργολάβους.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν να απαιτήσουν τώρα μέτρα ασφαλείας για όλους τους εργαζομένους. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους συναδέλφους 5μηνίτες, τους καλούμε τώρα να οργανώσουν τον αγώνα τους, απαιτώντας να δημιουργήσουν επιτροπή. 
Το προηγούμενο διάστημα δόθηκε ένας αγώνας για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα 5μηνα είχε αποτέλεσμα. Όμως φαίνεται με αφορμή το εργατικό ατύχημα ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν έχει τελειώσει ο αγώνας πρέπει με κάθε τρόπο να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μην αφήσουμε να κινδυνεύσει καμία ζωή εργαζόμενου ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που δουλεύει. 
Συνάδελφοι 5μηνίτες, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας. Δεν τους χαρίζουμε τίποτα, οργανώνουμε τον αγώνα μας, την αντεπίθεση μας, μέσα από επιτροπές. Να μην υπάρξει δήμος που να μην έχει τη δική του επιτροπή, όπου ενιαία θα παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μισθούς όχι κάτω από τα 751, για ίσα δικαιώματα με το Μόνιμο προσωπικό, που δεν θα κάνει πίσω από το αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία. 

H Διοίκηση του Συνδικάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.