Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δελτίο τύπου για τον Ημιμαραθώνιο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ο Hμιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία «Στα Χνάρια του Παυσανία». Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν για 15η συνεχόμενη χρονιά το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» μαζί με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των τμημάτων τροχαίας Ελευσίνας, Μεγάρων και αυτοκινητοδρόμων Αττικής, του ΣΕΓΑΣ και των αθλητικών συλλόγων "Α.Ο. Μεγάρων" και "Απόλλων Δυτικής Αττικής". Συνολικά 780 δρομείς (περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά) δήλωσαν συμμετοχή για να τρέξουν τόσο στoν ημιμαραθώνιο δρόμο όσο και στη σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ (συνολικά συμμετείχαν 15 ομάδες) από τους οποίους 543 τερμάτισαν μέσα στο χρονικό όριο των 2,5 ωρών που είχαν ορίσει ως διάρκεια του αγώνα οι διοργανωτές.

Όλοι οι δρομείς εκκίνησαν στις 09:00 από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας (που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου) και ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν από τη Νέα Πέραμο και τερμάτισαν στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών  υπό το χειροκρότημα πλήθους κόσμου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η απόσταση των 21.097,5 μ  του ημιμαραθωνίου δρόμου για πρώτη φορά είχε επίσημα μετρηθεί και πιστοποιηθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).
Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τροχονόμοι, εθελοντές και δημοτικοί υπάλληλοι  συνεργάστηκαν για την ασφαλή άφιξη των δρομέων στο στάδιο των Μεγάρων ενώ για την αναπλήρωση των υγρών των δρομέων στήθηκαν πέντε σταθμοί εφοδιασμού με νερό και ισοτονικά ποτά  σε όλη τη διαδρομή.
Όση ώρα οι ενήλικοι δρομείς έτρεχαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου οι θεατές στο στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» είχαν την ευκαιρία να δουν 100 μαθητές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων της περιοχής να αγωνίζονται σε δρόμους των 1.000μ και 2.000μ αντίστοιχα.
Νικητές του 15ου ημιμαραθωνίου δρόμου στη γενική κατηγορία των ανδρών ήταν οι κύριοι Καλιακούδης Δημήτριος και ο Καλομοίρης Μιχάλης που τερμάτισαν ταυτόχρονα (χρόνος 1:14:36) ενώ στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχτηκε η κα Χατζόγλου Ελευθερία (χρόνος 1:37:51). 



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων κ. Γεώργιος Μιχάλαρος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Πολυχρόνης Ιερόθεος, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγαρέων Ελένη Ρήγα, Έμυ Βογιατζή, Ιωάννης Σταμούλης, Κωνσταντίνος Φυλακτός  και Βαρελάς Κλεάνθης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδων Παπασίδερης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κ. Μουσταΐρας Ηλίας και τα μέλη Αναστασία Τσίγκρη και Βενετία Δήμου, το αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Αριστοτέλης Δομβρογιάννης, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεγάρων κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, η Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής κα Χριστίνα Μαρινάκη – Ματάκη, ο ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής κ. Θωμάς Παπαγιάννης, ο τεχνικός της επιτροπής ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ κ. Στέφανος Ματάκης, ο πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Σάμιος και ο βετεράνος δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων  κ. Νικόλαος Βαρδάλας.  
Η Πρόεδρος Ρήγα Ιωάννα και το Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» εκ μέρους των διοργανωτών αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους κάτωθι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση του φετινού ημιμαραθωνίου δρόμου:
  1. Την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ ΠΑΚΠΑ του Δήμου Ελευσίνας κ. Βασιλείου Μαρία και τον Αντιπρόεδρο κ. Κριεκούκη Αθανάσιο.
  2. Τον διοικητή της τροχαίας Μεγάρων, υπαστυνόμο Α’, Μυλιώνη Αθανάσιο
  3. Τον διοικητή του Α’ τμήματος της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Αττικής, αστυνομικό υποδιευθυντή, Κατσικαντάμη Χαράλαμπο.
  4. Τον διοικητή της τροχαίας Ελευσίνας, αστυνόμο Β’, Καστουλάκη Εμμανουήλ .
  5. Τον διοικητή του Κ.Ε.Ε.Δ., συνταγματάρχη (ΠΖ) Γούναρη Κωνσταντίνο.
  6. Τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», κ. Λιόση Άγγελο.
  7. Τον υπαρχιφύλακα της τροχαίας Μεγάρων Γιαννόπουλο Σωτήρη.
  8. Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Φωτίου Σταύρο.
  9. Τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Καράμπελα Κώστα.
  10. Τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
  11. Την εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος».
  12. Το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων.
  13. Το σύλλογο «Περαμίων – Κυζικηνών».
  14. Το 1ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Μεγάρων.
  15. Το 4ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.
  16. Την εταιρεία DOLE HELLAS.
  17. Τους κατοίκους των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που στελέχωσαν εθελοντικά τους σταθμούς ενυδάτωσης των δρομέων και τους ενθάρρυναν με το χειροκρότημά τους.
  18. Τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων.
  19. Όλους όσους παραβρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».
  20. Τους εργαζόμενους των Δήμων Μεγάρων και Ελευσίνας και των Ν.Π.Δ.Δ. τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.