Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Σταμούλης απαντά για τις καθαρίστριες

Την μικροπολιτική που ξέρατε, να την ξεχάσετε κύριοι!

Συμπληρώθηκαν 17 μήνες από τις 25 Μαΐου 2014, οπότε οι Δημότες, οριστικά και δια παντός αποφάσισαν να γυρίσουν σελίδα στον Δήμο και καταψήφισαν τους εκφραστές του παρελθόντος, αλλά όπως φαίνεται, οι κκ. Μαρινάκης και Μπερδελής, ακόμη δεν έχουν βάλει μυαλό.
Συνεπείς στον παλαιοκομματισμό που τους διακρίνει, συνεχίζουν την μικροπολιτική τους τακτική, με μοναδικό σκοπό να πλήξουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής, ώστε να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους πολιτικά συμφέροντα και τις ματαιοδοξίες τους, ακόμη και με ενέργειες σε βάρος του δικαίου και της νομιμότητας.


Τελευταίο από τα αμέτρητα κρούσματα της αμετροέπειας των δύο εκφραστών του παρελθόντος, είναι η υπόθεση των σχολικών καθαριστριών.
ΟΙ σχολικές καθαρίστριες δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά εργαζόμενες με ετήσια σύμβαση, η οποία σύμβαση είτε ανανεώνεται είτε λήγει, βάσει κριτηρίων (πχ βιοποριστική ανάγκη, απόδοση κλπ).
Από τον Καλλικράτη και μετά, η επιλογή των σχολικών καθαριστριών ανατέθηκε στις Σχολικές Επιτροπές. Επί της περιόδου του κ. Μαρινάκη ουδείς "ακούμπησε" το θέμα και παρά τα πολλά προβλήματα στην καθαριότητα των σχολείων και τις διαμαρτυρίες των Σχολικών Διευθυντών, παρέμεναν οι ίδιες σχολικές καθαρίστριες, χωρίς την αξιολόγηση οποιουδήποτε κριτηρίου, προφανώς για λόγους ψηφοθηρικούς.
Η νέα Δημοτική Αρχή, συνεπής στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της διαφάνειας που απαιτούν οι δημότες, διαπίστωσε ότι, πέρα από τα προβλήματα υπήρχαν και σοβαρές ανισότητες και αποφάσισε να βάλει τάξη και σε αυτό το θέμα.
Οι Σχολικές Επιτροπές, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου 2014-2015, προχώρησαν άμεσα και έγκαιρα τις διαδικασίες για τις νέες συμβάσεις, της σχολικής περιόδου 2015-2016.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος και πάντα με την επιμέλεια και ευθύνη των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου, υπήρξε σχετική προκήρυξη, έγινε υποβολή αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες καθαρίστριες και ακολούθησε αντικειμενική αξιολόγησή τους από την Σχολική Επιτροπή, με μόρια, βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.
Αυτό όμως δεν άρεσε στους κκ. Μαρινάκη και Μπερδελή, οι οποίοι εξέδωσαν δελτία τύπου γεμάτα ανακρίβειες και ψεύδη, προφανώς είτε γιατί ήθελαν να προστατέψουν κάποιες δικές τους ψηφοφόρους, είτε για να διαβάλλουν (όπως πάντα) το έργο της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Και μάλιστα συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, σαν να ευρίσκονται σε αγαστή συνεργασία!!!
Αλλά μιλάνε ποιοί; Οι πολιτικοί παλαιάς κοπής, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα πελατειακών σχέσεων και κακοδιαχείρισης στο Δήμο;
Για να γίνει αντιληπτή η νοοτροπία ορισμένων, σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής για το θέμα των σχολικών καθαριστριών,  Σύμβουλος του κου Μαρινάκη, τακτικό Μέλος της Επιτροπής, παρουσία όλων ρώτησε τον κ. Κολλάτα: "Εμείς κε Κολλάτα δεν θα βάλουμε καμιά δικιά μας"; Φυσικά ο κ. Κολάττας αντέδρασε παραδειγματικά για το απαράδεκτο αυτό αίτημα, για το οποίο υπάρχουν πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Ντροπή λοιπόν κύριοι! Αυτή του είδους την πολιτική ευαγγελίζεστε; Να "βάζει" ο κάθε ένας τους δικούς του εδώ και εκεί, αντί να διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού το δίκαιο και την νομιμότητα;
Και ενώ πλέον δεν υπάρχουν ανισότητες στην επιλογή των καθαριστριών, οι τουαλέτες των σχολείων είναι καθημερινά καθαρές και οι Διευθυντές των σχολείων έπαψαν να διαμαρτύρονται, εσείς ασκείτε κακόπιστη κριτική με ανυπόστατα δημοσιεύματα;
Και διαμαρτύρεστε υποκριτικά, όταν για παράδειγμα, παλιά σχολική καθαρίστρια, η οποία έχει και άλλες πηγές εισοδήματος, με κυλικείο σε σχολείο στο όνομα της κόρης της (η οποία κόρη της εργάζεται αλλού), αντικαταστάθηκε βάσει μοριοδότησης από μια διαζευγμένη μητέρα με ανήλικο παιδί, άνεργη και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα, ενώ δεν έχει καν σπίτι να μείνει και προσωρινά φιλοξενείται σε αίθουσα φροντιστηρίου;
Κύριοι εκφραστές του παρελθόντος, να ξέρετε ότι τα πάρτι στον Δήμο τελείωσαν, μια για πάντα. Τέρμα οι πελατειακές σχέσεις, τέρμα η αδιαφάνεια, τέρμα οι σπατάλες, τέρμα η ανοχή!
Η κάθαρση και το νοικοκύρεμα θα συνεχισθούν, όσο και αν σας ενοχλούν, όχι μόνον από την σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και από την επόμενη, την μεθεπόμενη και ούτω καθεξής. Και όπου είναι απαραίτητο, τον λόγο θα έχουν είτε ο εισαγγελέας, είτε οι Δημότες.

Και την μικροπολιτική που ξέρατε, να την ξεχάσετε κύριοι, γιατί δεν περνάει πια! Ο Δήμος βαδίζει μπροστά και εσείς παραμένετε ουραγοί, εγκλωβισμένοι στο πολιτικό περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.