Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Πάνου Σκουρολιάκου στο ψηφισθέν νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες γαίες και άλλες διατάξεις» .


Την Δευτέρα  30.11.2015 ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος, μίλησε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «Βοσκήσιμες γαίες και άλλες διατάξεις». Ξεκίνησε την ομιλία του αναδεικνύοντας πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επιλύσει το πρόβλημα της διαχείρισης και αξιοποίησης των βοσκήσιμων  γαιών, που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν το έκαναν εδώ και δεκαετίες με τρανό παράδειγμα το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην χώρα μας επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ύψους τρακόσιων είκοσι δύο (322) εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2009- 2011 για την μη επίλυση του προβλήματος για τις βοσκήσιμες γαίες.


 Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικές είναι οι  ρυθμίσεις του ψηφισθέντος  νομοσχέδιου, για τις κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές, σταυλικές εγκαταστάσεις, τις ασφαλιστικές εισφορές και τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίζονται  προϊόντα  ανταγωνιστικά,  με προστιθέμενη αξία, όπως είναι τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης , και τα προϊόντα Προστατευόμενης  Γεωγραφικής Ένδειξης.
Συνέχισε τονίζοντας τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Περιφέρειας Αττικής που με ευθύνες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζονται ως αγρότες δεύτερης κατηγορίας διότι από το 1995 οι επιδοτήσεις που εισπράττουν είναι κατά πολύ μικρότερες σχετικά με άλλους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα, επίσης με νόμο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. το 1993 απαγορεύτηκε η κτηνοτροφία σε μη σταυλίσιμους χώρους με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής. Αλλά πάνω απ’ όλα ανέδειξε πως με ευθύνη των προηγούμενων Κυβερνήσεων βρέθηκαν εκτός των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τους νέους αγρότες.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις βοσκήσιμες γαίες διότι μόνο σημαντικά αποτελέσματα θα έχει στον ευαίσθητο τομέα της κτηνοτροφίας στην χώρα μας. 

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.