Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΕΚ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Θέμα: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ , ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΔΝΤ – ΕΕ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ! ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ!
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν μαζικά στη παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Tρόϊκας, Γιωργάκη Παπανδρέου, στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 11 Σεπτέμβρη.
H ομιλία του επικεφαλής της κυβέρνησης του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Ελλήνων καπιταλιστών σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου και ακόμα πιο βίαιου από τον προηγούμενο γύρου κοινωνικού πολέμου ενάντια στην εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Νέες μεγάλες μειώσεις σε μισθούς - συντάξεις- κοινωνικές δαπάνες για υγεία-παιδεία-ασφάλιση, νέοι φόροι, νέες επιθέσεις στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα, ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, και μαζικές απολύσεις σ’ όλο το φάσμα της οικονομίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, την ίδια στιγμή που δίδονται άλλα 25 δις ευρώ ως εγγυήσεις στις ελληνικές Τράπεζες για να συνεχίζουν να παίζουν τον κερδοσκοπικό τους ρόλο σε βάρος μας!
Παρά τις τεράστιες λαϊκές θυσίες, η μείωση του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού δεν είναι αρκετή για να εξασφαλίζει την απεμπλοκή της Ελλάδας από την ασφυκτική κηδεμονία της διεθνούς Τρόικας σύμφωνα με συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα και προπαντός δεν οδηγεί στην αποφυγή της επίσημης Κρατικής χρεοκοπίας.
Το εξωτερικό χρέος αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και θα εκτοξευθεί τα επόμενα δύο χρόνια σε δυσθεώρητα ύψη, κάνοντας όσο ποτέ ορατό τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών προς τους ξένους δανειστές.
Προς αυτήν την κατεύθυνση πάνω απ' όλα σπρώχνει τον ελληνικό καπιταλισμό και η νέα φάση στην οποία εισέρχεται η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση με την επιδείνωση της κρίσης του κρατικού χρέους που δημιουργήθηκε μετά τις γιγάντιες κρατικές παρεμβάσεις υπέρ της διάσωσης των Τραπεζών και την διολίσθηση σε μια δεύτερη ύφεση σε Αμερική και Ευρώπη.
Γι' αυτές τις εξελίξεις ετοιμάζονται και οι άρχουσες ελίτ της χειμαζόμενης από την κρίση Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκροτώντας βήμα-βήμα ένα μηχανισμό “ελεγχόμενης χρεοκοπίας” ακόμα και εξοβελισμού όποιας χώρας-μέλους της δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, παρά τη δανειακή “στήριξη” και τα άγρια μέτρα λιτότητας.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη υποψήφια συμμετοχής σ' αυτό το μηχανισμό λόγω της πασιφανούς αδυναμίας να μειώσει το χρέος-μαμούθ που έχει συσσωρεύσει τόσο πριν όσο και μετά την επιχείρηση “διάσωσής” της από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η αποτυχία του προγράμματος “διάσωσης” του ΔΝΤ και της ΕΕ οδηγεί σε πολιτική κρίση την κυβέρνηση Παπανδρέου που έχει επενδύσει την ύπαρξη της σ' αυτό και οξύνει συνολικά την καθεστωτική κρίση στο αστικό σύστημα εξουσίας.
Η “λύση” που προωθείται από ολοένα και περισσότερους κύκλους της διεθνούς αστικής τάξης είναι η “αναδιαπραγμάτευση του χρέους”
Ένα τέτοιο γεγονός θα συνδυασθεί αυτόματα από ένα πραγματικά νέο Μνημόνιο τρισχειρότερων αντιλαϊκών μέτρων από αυτά που προβλέπει το σημερινό και πιθανόν να ανοίξει το δρόμο για την έξοδο της καπιταλιστικής Ελλάδας από την ΕΕ.
Τα άμεσα καταστρεπτικά για το λαό αποτελέσματα μιας ανάλογης εξόδου από την ΕΕ δεν θα μπορούσε να τα μετριάσει -πόσο μάλλον να “ανατρέψει”- η λαϊκή πίεση, όσο ισχυρή και αν ήταν αυτή.
Μόνο η ανατροπή της σημερινής και κάθε αστικής κυβέρνησης από την δράση των εργατικών και λαϊκών μαζών, η κατάληψη της εξουσίας από την ίδια την εργατική τάξη και η εφαρμογή ενός σοσιαλιστικού προγράμματος μπορεί να ανακόψει τις κάθε είδους καταστρεπτικές συνέπειες της καπιταλιστικής χρεοκοπίας πάνω στις μάζες.
Aυτός ο ξεκάθαρος ταξικός πολιτικός στόχος πρέπει να είναι προμετωπίδα ενός μεταβατικού προγράμματος διαρκούς κινητοποίησης των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από σήμερα για την κατάργηση του εξωτερικού χρέους, την ταυτόχρονη εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και εργατική διαχείριση, την έξοδο από την ΕΕ των ιμπεριαλιστών και την πανευρωπαϊκή εργατική πάλη για τη διάλυση της ΕΕ, τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης.
Τον αγώνα αυτό ούτε θέλει-ούτε μπορεί να το φέρει σε πέρας καμία από τις σημερινές “ηγεσίες” του εργατικού κινήματος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αφού έκαναν ο,τι περνούσε από το χέρι τους για να αναχαιτίσουν την εργατική αντίσταση, με 24ωρες απεργιακές “τουφεκιές”, στη συνέχεια υπέγραψαν το τριετές “πάγωμα” των μισθών κατ' απαίτηση της Τρόικας και ετοιμάζονται να κάνουν τα ίδια και χειρότερα από εδώ και πέρα στην ίδια ανοιχτά προδοτική γραμμή.
Το σταλινικό ΚΚΕ και το “μέτωπο” του, το ΠΑΜΕ, εξακολουθεί τη διασπαστική τακτική του και ταυτόχρονα έχει αποκόψει το συνδικαλιστικό αγώνα από ένα πρόγραμμα επαναστατικής εξόδου από την κρίση μέσα από την ανατροπή της κυβέρνησης και του συστήματος, μεταθέτοντας αφηρημένα τη λύση όλων των προβλημάτων σε κάποια πολύ μελλοντική “λαϊκή εξουσία” κατά τα πρότυπα των προ πολλού χρεοκοπημένων γραφειοκρατικά εκφυλισμένων εργατικών κρατών που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση.
Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πολιτική αποσύνθεση και μόνη τους αγωνία είναι να παίξουν το ρόλο της συγκολλητικής ουσίας μεταξύ μιας “αριστεράς” του ΠΑΣΟΚ και της άκρας αριστεράς, αναζητώντας μια ανύπαρκτη “προοδευτική” διέξοδο από την κρίση εντός του συστήματος.
H εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας. TΩPA είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα ανεξάρτητο από την αστική επιρροή και τις γραφειοκρατίες επαναστατικό εργατικό-λαϊκό κίνημα, με πρόγραμμα και οργάνωση για δράση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα στηρίγματα του κεφαλαίου και του αστικού κράτους κι από εκείνους που αρνούνται την πάλη για την ανατροπή.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ανεξάρτητο από το κράτος και την γραφειοκρατία για να διαμορφωθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για την αποτίναξη του Μνημόνιου και της τυραννίας της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και όλων των ντόπιων στηριγμάτων τους, για διέξοδο από την κρίση με την ανατροπή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του.
Η διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, πρέπει να είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση και στους γραφειοκράτες. Γι' αυτό καλούμε σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑ.
Yποστηρίξτε – οργανωθείτε στο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα, για τη διαμόρφωση μιας ταξικής-επαναστατικής οργάνωσης μάχης.
Για τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Eργατικού Mετώπου μάχης για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την εργατική εξουσία και τη σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΕΕΚ-Τροτσκιστές / Για επικοινωνία: Kαποδιστρίου 38 τκ 10431 Αθήνα / τηλ-fax 210 5241070 / eek@ath.forthnet.gr
http://www.eek.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.