Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Περνά στην αντεπίθεση ο Γρ. Σταμούλης μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου και της κ. Π. Νικολάου


                                                           ΑΝΟΙΧΤΗ       ΕΠΙΣΤΟΛΗ


                   Κύριε Δήμαρχε
                   Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσω στο μεγάλο κατήφορο, που έχετε πάρει, των ύβρεων και των κατηγοριών.
                    Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: “Αρχή άνδρα δείκνυσι”. Εσείς τώρα, που αναλάβατε εξουσία, δείχνετε ποιός πραγματικά είστε.
                    Με κατηγορείτε, ότι έχω σκοπό, να κλείσω τα σφαγεία και  αφήνετε υπονοούμενα για δολιοφθορές και πως έχω στο μυαλό μου μόνο, να κάνω κακό στην πόλη. Εκτιμώ, πως θα έχετε επαρκή στοιχεία, για να τα αποδείξετε όλα αυτά στον εισαγγελέα, ο οποίος πιστεύω, ότι σύντομα θα σας καλέσει.
                    Προσπαθείτε, να στρέψετε τους κρεοπώλες και τους κτηνοτρόφους εναντίον μου χρησιμοποιώντας τρόπους και μεθόδους, που ανάγονται στο σκοτεινό παρελθόν.
                    ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Επομένως θα ήταν τελείως παράλογο, να θέλω να κλείσουν τώρα.
                    Αναφέρθηκα όμως στα χρήματα, που ξοδευτήκανε για τις εργασίες, που έγιναν στα σφαγεία ( και όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος ήταν περίπου 200.000 ευρώ ), διότι αυτά είναι χρήματα των πολιτών και δεν πρέπει να σπαταλώνται άσκοπα. Απεναντίας θα πρέπει να ξοδεύονται με τρόπο, που και το τελευταίο ευρώ, να πιάνει τόπο και ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
                    Θα μπορούσατε λοιπόν, να δημοσιεύσετε στον τοπικό τύπο ( διότι το ΔΙΑΥΓΕΙΑ ελάχιστοι το γνωρίζουν και πολύ λιγότεροι μπορούν να το παρακολουθήσουν ) τις εργασίες, που γίνανε στα σφαγεία καθώς και το κοστολόγιο της καθεμιάς, εφόσον βέβαια σας ενδιαφέρει η διαφάνεια, αλλά και για να πείσετε για τα έξοδα των 200.000 ευρώ.
                    Αντί αυτού όμως εσείς ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ με ύβρεις και κατηγορίες. Για τα χρήματα όμως και για το κοστολόγιο των εργασιών δεν είπατε ούτε λέξη. Γιατί άραγε;


                    Λέτε, πως οι ενέργειές μου είναι επικίνδυνες. ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΩΣ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΤΕ. Μπορείτε άραγε, να πείτε για ποιούς είναι επικίνδυνες τέτοιες ενέργειες; Για τους φορολογούμενους πολίτες πάντως σίγουρα δεν είναι.
                   Τα σφαγεία τα επισκέφθηκα μαζί με τον τέως Αντιδήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο κ. Μπερδελή Γεώργιο,στον οποίο επίσης απαγορεύτηκε η είσοδος. Όμως εσείς στραφήκατε μόνο εναντίον μου. Που οφείλετε άραγε αυτό; Είναι μόνο για λόγους εμπάθειας;
                    Απαγορεύσατε στην αντιπολίτευση, να εισέρχεται σε δημοτικούς χώρους, όπως είναι τα σφαγεία, η οποία σημειωτέον ποτέ δεν ζήτησε, να μπαίνει μέσα ο οποιοσδήποτε ανεξέλεγκτα. Αφενός δεν έχετε τέτοιο δικαίωμα, αφετέρου αυτό δείχνει την αλαζονεία σας, τον αυταρχισμό σας, τον υπέρμετρο εγωισμό σας, την έλλειψη δημοκρατικής παιδείας, την έλλειψη διαφάνειας και κυρίως αδυναμία διοικήσεως.
                    Έχετε όμως υποχρέωση, να πείτε που και πως ξοδευτήκανε 200.000 ευρώ, γιατί αγοράσατε υλικά από τον Ασπρόπυργο, γιατί δώσατε δουλειές σε Ασπροπυργιώτες και με ποιές διαδικασίες ( π.χ διαγωνισμό κ.λ.π ).


                                                                                      ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
                                                                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                    Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


                                                           ΑΝΟΙΧΤΗ       ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                            ΠΡΟΣ  ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ

             Κυρία Σύμβουλε
              Είναι απορίας άξιον, γιατί απαντάτε εσείς για τα σφαγεία, αφού δεν έχετε καμμία αρμοδιότητα. Ποία συμφέροντά σας άραγε εθίγησαν;
              Υπάρχει όντως προβληματισμός για το υπέρογκο κόστος των εργασιών, που έγιναν στα σφαγεία. Ανακοινώθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο το ποσό των 200.000 ευρώ περίπου. Θα μπορούσατε κάλλιστα να μας αποστομώσετε δημοσιεύοντας στον τοπικό τύπο τις εργασίες, που έγιναν, με το αντίστοιχο κοστολόγιο της καθεμιάς, που να δικαιολογούν βεβαίως το παραπάνω ποσό, αλλά και τις διαδικασίες που εφαρμόσατε, για να γίνουν οι υπόψη εργασίες.
Δεν το κάνατε όμως. Γιατί άραγε;
             Οι εργασίες έχουν γίνει, οι συμφωνίες έχουν κλείσει, τα ποσά τα γνωρίζετε. Γιατί δεν τα δημοσιεύετε; Τι περιμένετε; Μήπως για να τα δεί ο κόσμος στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ; Αυτά είναι αστεία, και τούτο διότι είναι ελάχιστοι αυτοί, που το γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι αυτοί, που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Είναι σε όλους γνωστό, πως οι πολίτες ενημερώνονται από τον τοπικό τύπο.
             Αντί λοιπόν αυτών γράφετε πολλά και διάφορα, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα.
             Μας ρωτάτε, εάν υπάρχει πιστοποιημένη εταιρεία στο Δήμο μας. Τώρα είναι αργά. Έπρεπε να μας ρωτήσετε τότε, που υπήρχε χρόνος για να σας βοηθήσουμε. Είσαστε λοιπόν εσείς υποχρεωμένοι να ψάξετε και να την βρείτε.
             Το ότι πήρατε και μερικούς συνδημότες, για να κάνουν εργασίες, δεν σας απαλλάσσει από τίποτα. ΟΛΟΙ έπρεπε να είναι από τα Μέγαρα ή την Νέα Πέραμο. Αλλά μήπως χρησιμοποιήσατε και αλλοδαπούς;
             Και τα υλικά γιατί τα αγοράσατε από τον Ασπρόπυργο; Μήπως έπρεπε κι αυτά να είναι πιστοποιημένα και δεν υπήρχαν τέτοια ούτε στα Μέγαρα, ούτε στη Νέα Πέραμο;
             ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
              Το να γίνεται από την αντιπολίτευση έλεγχος στις πράξεις της διοίκησης και ιδιαίτερα στον τρόπο, που δαπανώνται τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών είναι επιβεβλημένο, διότι γι' αυτό το λόγο εκλέγεται και όχι βεβαίως για να χειροκροτεί και να λέει διαρκώς μπράβο στην διοίκηση.
              Ο καθαρός πολιτικός δεν φοβάται και πολύ περισσότερο δεν σπιλώνεται. Κανείς δεν μπορεί να τον σπιλώσει. Η αλήθεια αργά ή γρήγορα λάμπει. Η αλήθεια όμως είναι αδελφή της διαφάνειας.
              Και ο καθαρός πολιτικός πρέπει να λειτουργεί πάντοτε μα διαφάνεια. Δεν κάνει τίποτα κρυφά και δεν απαγορεύει, με τον οποιοδήποτε τρόπο, στον αντιπολιτευόμενο να έχει άμεση πρόσβαση και πληροφόρηση σε όλα τα θέματα, που χειρίζεται. Εάν το κάνει σημαίνει, πως κάτι θέλει να κρύψει, όχι καλό βέβαια.
              Όσον αφρά κυρία σύμβουλε στο ανιδιοτελώς. Μήπως μπορείτε να πείτε πόση ανιδιοτέλεια κρύβει το να έχετε δικό σας Γραφείο μέσα στην πολεοδομία και μάλιστα ακριβώς απέναντι από την είσοδο, όταν οι αρμοδιότητές σας αφορούν στις τεχνικές υπηρεσίες και στην πινακίδα της πόρτας να γράφετε και την επαγγελματική σας ιδιότητα;
              Κανένας αιρετός δεν έγραψε ποτέ στην πινακίδα της πόρτας του την επαγγελματική του ιδιότητα. Εσείς από την μεγάλη σας ανιδιοτέλεια το κάνατε ή επειδή το επάγγελμά σας ( αρχιτέκτων μηχανικός ) είναι συναφές  με τις δραστηριότητες του χώρου, όπου στήσατε το Γραφείο σας; Αλήθεια πόσο θεμιτό είναι αυτό έναντι των συναδέλφων σας;
                                                                                      ΓΡΗΓΟΡΗΣ  ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
                                                                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                    Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.