Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ετοιμάζουν τη λεηλασία των Ελλήνων ! Ο Άγης Βερούτης εφ’ όλης της ύλης μέρος β΄

Ο Άγης Βερούτης είναι από τους πλέον γνωστούς αρθρογράφους στο διαδίκτυο τόσο σε κορυφαία οικονομικά site όσο και σε blog .Πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει άρθρα του καθώς είναι από τους λίγους που μιλούν σε απλή γλώσσα για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας , προτείνοντας λύσεις χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες και χάιδεμα αυτιών .Δεν 'εμεινε όμως στα άρθρα .
Μαζί με το Θάνο Τζήμερο και άλλους πολίτες που δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πολιτική αποφάσισαν πριν λίγους μήνες να δημιουργήσουν τη Δημιουργία Ξανά , το κίνημα -κόμμα των ενεργών πολιτών της δημιουργικής οικονομίας.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην κορύφωση του προεκλογικού του αγώνα στη Β΄Αθήνας δίνει μια συνέντευξη στο logia-starata που θα συζητηθεί . Διαβάστε το β΄μέρος ενώ το α΄μέρος δείτε το εδώ


Άλλα θέματα που έχουν προκαλέσει εντύπωση και σχόλια στα άρθρα σου , είναι η άποψη περι γερμανοτσολιάδων κυβερνητικών (Δες :Η Μεγάλη Ληστεία της Ελλάδας ) και η προειδοποίηση πως θα μας πάρουν τα σπίτια Για να μην χάσει ο κόσμος το σπίτι του . Θέλεις να μας πεις δυο λόγια για το καθένα; Η κατηγορία περί γερμανοτσολιάδων μας φέρνει στο νου συνειρμούς με κόμματα όπως του Πάνου Καμμένου ενώ για τα σπίτια θα ρωτήσει κάποιος γιατί να μας τα πάρουν; Αν τα σπίτια περάσουν στην κατοχή των τραπεζών ή του δημοσίου , τότε θα χουμε μεγάλη πτώση των τιμών. Ποιος θα κερδίσει από κάτι τέτοιο;

Κοίταξε, κάποια πράγματα όπως η δήμευση της ακίνητης περιουσίας της μεσαίας τάξης για τη σίτηση των κομματικών στρατών του κράτους-Λεβιάθαν ξεκίνησα να τα φωνάζω πριν περισσότερο από ένα χρόνο. Ο κ. Καμμένος ήταν στη ΝΔ τότε αν δεν κάνω λάθος, με την οποία και εκλέχθηκε από τη δεκαετία του ‘90. Ίσως πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Καμμένο αν διάβασε το εν λόγω άρθρο μου.

Δείτε τι νόμο πέρασαν μια βδομάδα πριν κλείσει η βουλή για τις εκλογές, όπου ουσιαστικά καθορίζει ότι το κράτος θα έχει δικαίωμα να σου κατάσχει το σπίτι, για οφειλές ακόμα και 300 ευρώ. Αυτοί οι άνθρωποι που ψήφησαν αυτό το νόμο (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ζητάνε τώρα την ψήφο της μεσαίας τάξης.

Όπως έγινε τεράστια κλοπή πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους με το χρηματιστήριο, θα γίνει με μαθηματική βεβαιότητα η μετατροπή του δημοσίου χρέους που χρηματοδότησε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και ψευδοανάπηρους συνταξιούχους, τις προμήθειες, τις αργομιθίες, και τη λεηλασία των Ελλήνων. Το δημόσιο αυτό χρέος θα μετατραπεί σε ιδιωτικό με αυθαίρετους φόρους, τεκμήρια και χαράτσια, και όποιος δεν υποκύψει στον εκβιασμό τους θα του παίρνουν και το σπίτι.

Είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια χώρα με φορολογικό νόμο τερατούργημα 18.000 σελίδων; Υπάρχει λογιστής που να τον ξέρει; Εφοριακός; Και ακόμα και αν τον ήξερε, είναι τέτοια η αντινομία και οι ασάφειες, που είναι αδύνατον να είναι κάποιος σύννομος με όλα. Πάντα θα υπάρχει κάτι, που θα μπορούν να σου βάλουν ένα αυθαίρετο πρόστιμο και να σε καταστρέψουν. Αυτή τη δύναμη πρέπει να πάρει πίσω η Μεσαία Τάξη από τις συντεχνίες και τους κομματικούς στρατούς που την εκχώρησε τόσα χρόνια, και αυτοί μας έφεραν εδώ.

Ούτως ή άλλως, τα σημερινά κόμματα έχουν σκελετούς στα ντουλάπια τους. Η γερμανική δικαιοσύνη ξέρει ποιοι και πόσα πήραν. Και η Ρωσσική επίσης με τους πυραύλους ΤΟR M1. Μπορεί κάποιος που είναι εκβιάσιμος, και το ξέρει, να διαπραγματευτεί υπέρ της Ελλάδας; Ειδικά τώρα που ακόμα και μεγαλοστελέχη και μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος του τέως πρωθυπουργού παραδέχθηκαν πως τα δυο Μνημόνια δεν διαπραγματεύθησαν, οι θέσεις μου έχουν επιβεβαιωθεί.

Έχω την κακή συνήθεια να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Αυτό ενοχλεί.

Όσο για το ποιος θα κέρδιζε από την μείωση των αντικειμενικών αξιών, είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί μέρος της εσωτερικής υποτίμησης που πειραματικά εφαρμόζεται στην Πατρίδα μας για πρώτη φορά στα χρονικά των οικονομικών. Δείτε απλά τι αποτελέσματα θα έχει η επαπειλούμενη μείωση του ορίου των 200.000 ευρώ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες. Η αγορά θα γεμίσει από ακίνητα που θα πουλιούνται σε κλάσμα της πραγματικής σημερινής τους αξίας, και θα συμπαρασύρουν τις αξίες όλων των ακινήτων προς τα κάτω, ώσπου να μειωθούν κατά 30%-50%. Αυτό είναι επιλογή των σημερινών κυβερνώντων μας, αντί για μείωση και εξορθολογισμό του δημοσίου. Η μεσαία τάξη πάλι στοχοποιείται, και πάλι θα με βρουν να ανεβάζω τους τόνους. Η μέση Ελληνική οικογένεια βάλλεται, και όποιοι το πράττουν αυτό θα με βρίσκουν απέναντί τους, με επιχειρήματα αλλά και πάθος.

Δεν έχουμε καμία σχέση με το κόμμα του κυρίου Καμμένου, εμείς είμαστε Ευρωπαϊστές, και θέλουμε μια ανοιχτή αγορά, μια ευνομούμενη κοινωνία, ασφαλή, αναπτυσόμμενη, με έμφαση στις αξίες, την παιδεία, την υγεία και τον υγιή ανταγωνισμό. Δείτε τις θέσεις μας στο www.dimiourgiaxana.gr αν και νομίζω κάποιες από τις θέσεις μας τις έχετε ήδη παρουσιάσει στο site σας.


 Πολλά ακούγονται για το δίλημμα αυτών των εκλογών . Ρεαλισμός ή λαϊκισμός ; Ευρωπαϊστές εναντίον αντιευρωπαιστών ; Ευρώ η δραχμή ; Mνημονιακοί εναντίον αντιμνημονιακών. Ποιο είναι το διακύβευμα τελικά και πως πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες ;

Δυστυχώς η πολιτική ποδοσφαιροποιήθηκε. Έχει υποβαθμιστεί σε ματς. Δεν είναι όμως! Κάθε ερώτημα έχει τη σωστή του προσέγγιση. Για παράδειγμα, εκτός ευρώ η Ελλάδα, με το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών να είναι -9% του ΑΕΠ, θα γυρίσει στο τέλος της δεκαετίας του ‘40 και όχι του ‘90. Οι Έλληνες πρέπει να το καταλάβουν αυτό, και να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες του λαϊκισμού ότι θα τυπώνουμε δραχμούλες που δεν θα μπορούν να αγοράσουν τίποτε σε υπερπληθωριστικές τιμές.

(συνεχίζεται)
*Ο Άγης Βερούτης είναι ένας από τους εκατοντάδες υποψήφιους του Κινήματος δημιουργία ξανά! στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
https://twitter.com/#!/agissilaos
agissilaos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.