Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κέντρο ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιού


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡEΩΝ

και τα Τμήματα Κοινωνικής Αρωγής και Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών
και Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Προστασίας, Παιδείας, Απασχόλησης, Πολιτισμού και Τουρισμού θέτουν σε λειτουργία

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗ
Το Κέντρο αυτό θα πραγματοποιεί διαγνωστικό, και συμβουλευτικό έργο σε επίπεδο ατόμου και οικογένειας, με στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων της πόλης, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματά του και τήρηση του απορρήτου. Οι ωριαίες συναντήσεις απευθύνονται σε δημότες και κατοίκους του Δήμου Μεγάρων, κάθε ηλικίας και εθνικότητας.


Παρεχόμενες Υπηρεσίες
  • Αξιολόγηση ψυχολογικών και συναισθηματικών  δυσκολιών στη μάθηση για  παιδιά και εφήβους.
  • Συμβουλευτική και υποστήριξη σε επίπεδο ατόμου και οικογένειας (ενήλικες) όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα συμπεριφοράς και συναισθηματικών διαταραχών.
  • Συγκρότηση «ομάδων ενίσχυσης και αυτογνωσίας» εφήβων για θέματα όπως : «σχέσεις με τους γονείς», «επιρροή της παρέας», «σεξουαλικότητα», «σχέση με τον εαυτό μου» κ.α.
  • Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη Ανύπαντρων Μητέρων αλλά και ατόμων που δέχονται ψυχολογική και σωματική βία. Συγκρότηση ομαδικών συναντήσεων, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη ανέργων όσον αφορά την :
Ø       δρομολόγηση νέων κατευθύνσεων.
Ø       ενθάρρυνση και απόκτηση αυτοπεποίθησης
Ø       ανάπτυξη διεκδικητικής ικανότητας.
  • Ψυχοκοινωνική στήριξη σε άτομα με προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία και τις οικογένειες τους, σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή σοβαρά προβλήματα υγείας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, ανασφάλιστοι, άστεγοι, μέλη μονοτονικών οικογενειών, αποφυλακισμένοι, οικονομικοί μετανάστες, πρόσφυγες) που αναζητούν υποστήριξη σε θέματα κοινωνικής φροντίδας.





Το κέντρο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 14.00-17.00 στην οδό Πλούτωνος 3 (Πλακάκια)


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2296029018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.