Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ακόμα δύο μεγάλα έργα ξεκίνησαν στην Νέα Πέραμο


Δύο ακόμα μεγάλα έργα ξεκίνησαν στη Νέα Πέραμο.
Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις προχώρησε στην υλοποίηση δύο ακόμα σημαντικών έργων για τη Νέα Πέραμο, αυτό της κατασκευής του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο, καθώς και εκείνο της ανακαίνισης του πολιτιστικού κέντρου.
Τα δύο αυτά έργα παίρνουν σάρκα και οστά σε μια περίοδο που σε άλλους δήμους ούτε καν γίνεται λόγος για οτιδήποτε άλλο παρά μόνο για την ανταπόκριση στις ανάγκες μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους. 
Στο δήμο Μεγαρέων και ιδιαίτερα στη Νέα Πέραμο βρίσκονται σε εξέλιξη τρία μεγάλα έργα  αυτή τη στιγμή, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της αποχέτευσης του δικτύου ακαθάρτων.


Τα δύο έργα που ξεκίνησαν αποτέλεσαν προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, αφού τόσο ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου, όσο και αυτός του πολιτιστικού κέντρου ήταν εντελώς παραμελημένοι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου φιλοξενεί καθημερινά δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη την άθληση, ενώ συγχρόνως υπάρχουν δύο ομάδες, η ομάδα μπάσκετ της «Ένωσης Νέας Περάμου» και η ομάδα βόλλεϋ της Νέας Περάμου οι οποίες αγωνίζονται σε μεγάλες κατηγορίες και δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να πρωταγωνιστήσουν.

Για τη νέα δημοτική αρχή και για το Δήμαρχο ιδιαιτέρως, αυτή η ενέργεια της δημιουργίας των κατάλληλων υποδομών αποτέλεσε αντικείμενο πρώτης προτεραιότητας ώστε να υπάρξουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

Το πολιτιστικό κέντρο δεν είχε δεχτεί ούτε μια πινελιά μέχρι σήμερα. Είχε αφεθεί και αυτό στην τύχη του, όπως τόσα άλλα πράγματα στη Νέα Πέραμο. Ένας χώρος πολιτισμού και προόδου ο οποίος φιλοξενούσε τόσες εκδηλώσεις και τόσους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους αντίστοιχα ετησίως, είχε εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Σήμερα, με ελάχιστα χρήματα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου αυτού και ένας εκσυγχρονισμός τέτοιος ο οποίος θα μετατρέψει το πολιτιστικό κέντρο σε ένα σύγχρονο πολυχώρο ευρείας ακτινοβολίας.
Με αφορμή τις παρεμβάσεις, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης δήλωσε:
«Σε μια περίοδο βαθιάς, παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων, πιστοί σε όσα υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας. Με τα έργα που ξεκινήσαμε στη Νέα Πέραμο δίνομε την απάντηση σε όλους αυτούς που μας κατηγορούν ότι την έχουμε παραμελήσει, και τους δηλώνουμε ότι προτιμάμε να δείχνομε την αγάπη μας για τη Νέα Πέραμο με τα έργα μας και όχι με τα λόγια. Στα λόγια έμειναν αυτοί που ενώ διοικούσαν τόσα χρόνια δεν έβαλαν ούτε ένα λίθο, αποδεικνύοντας έτσι πόσο πολύ την αγαπούν και πόσο πολύ νοιάζονται γι αυτήν. Μου προκάλεσε ντροπή η εικόνα τόσο του κλειστού γυμναστηρίου, όσο και του πολιτιστικού κέντρου από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα αυτούς τους χώρους. Δεν μπορεί σε χώρους που προάγεται ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες, απαράδεκτες για οποιαδήποτε εκδήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.