Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την παραμονή της ΔΟΥ στα Μέγαρα



Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά αισθάνονται την υποχρέωση να ενημερώσουν τους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν κάνει με σκοπό την παραμονή της ΔΟΥ στα Μέγαρα.
Από τον Ιούνιο του 2011 ξεκίνησε ο αγώνας, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ενδέχεται να καταργηθεί η ΔΟΥ μεγάρων.
Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων προέβη σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ.


Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 6/6/2011 με το αρ.πρ. 12468/6-6-11 προς τον τότε Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά, αρμόδιο για τις ΔΟΥ, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια όλου του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για την τυχόν ενδεχόμενη απομάκρυνση της ΔΟΥ από τα Μέγαρα.
Στη συνέχεια με αφορμή την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ο Δήμαρχος απέστειλε νέα επιστολή στο νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, με την οποία γνωστοποιούσε και επικαιροποιούσε στο νέο Υπουργό Οικονομικών την έντονη αντίθεση του για τυχόν απομάκρυνση της ΔΟΥ από τα Μέγαρα.
Από εκείνη τη χρονική στιγμή και για ένα χρόνο περίπου το θέμα «πάγωσε», αφού η χώρα δοκιμάστηκε μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.
Μετά το πέρας των εκλογών της 6ης Ιουνίου 2012 και πριν ακόμα ανακινηθεί το θέμα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου στις 1/8/2012, το δημοτικό συμβούλιο με την αρ. 240/2012 απόφαση του δήλωσε ΟΜΟΦΩΝΑ την αντίθεση του για την απομάκρυνση της ΔΟΥ. Η απόφαση αυτή απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς. Συγχρόνως ο Δήμαρχος έκανε αλλεπάλληλες παραστάσεις, τόσο στον Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, όσο και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση και την τεκμηρίωση της θέσης του δημοτικού συμβουλίου.
Η απόφαση αυτή γνωστοποιήθηκε επίσης στην Ειδική Επιτροπή Επεξεργασίας και Τελικού Σχεδιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ. Η Επιτροπή αφού έλαβε γνώση προχώρησε σε πρόταση παραμονής των ΔΟΥ Ελευσίνας και Μεγάρων στα υφιστάμενα κτήρια μέχρις ότου διενεργηθεί διαγωνισμός εύρεσης νέου κτηρίου για τη στέγαση της ενοποιημένης ΔΟΥ.
Παράλληλα ο Δήμαρχος ήλθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο ιδιοκτήτης έκανε γνωστό ότι παραχωρεί το κτήριο για 2 χρόνια δωρεάν και στη συνέχεια προσφέρει μείωση του ενοικίου κατά 50%. Η  βούληση του ιδιοκτήτη γνωστοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών με το αρ. πρ. 731/16-10-12 του δήμου Μεγαρέων, ενώ στις 28/11/12 ο Δήμαρχος επανέρχεται με νέα επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί τη βούληση του δήμου να καλύψει αυτός το ενοίκιο, αρκεί να παραμείνει η ΔΟΥ στα Μέγαρα.
Σήμερα ο ιδιοκτήτης επανέρχεται και παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ το κτήριο, αρκεί εκεί να στεγαστεί η ενοποιημένη ΔΟΥ.
Μετά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στις 28/1.2012 έγινε απόλυτα σαφές ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να στεγαστεί η ενοποιημένη ΔΟΥ  στα Μέγαρα, σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από τον ιδιοκτήτη. Ο αγώνας αυτός δεν χωράει πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σας καλούμε όλους στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της υπερηφάνειας του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.