Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Στις 9 Μαρτίου 2013, τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έκαναν μια ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία πορεία μέχρι την πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσουν με ομοψυχία και αποφασιστικότητα την αγανάκτηση και την αντίθεσή τους στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και στην διακύβευση της εθνικής κυριαρχίας.
Ο αγώνες αυτός στον οποίο συμμετείχαν 15.000 περίπου στελέχη (νυν και πρώην) των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έγινε:
-          Ενάντια στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας


-          Για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον και να μη μεταναστεύουν, ή να μένουν άνεργα, ή να είναι εργαζόμενα των 400 ευρώ.
-          Ενάντια στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας και της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου.
-          Ενάντια στα μέτρα λιτότητας και στις απάνθρωπες περικοπές μισθών και συντάξεων, που εξουθενώνουν και ισοπεδώνουν τον ελληνικό λαό, στο πλαίσιο του δήθεν δημόσιου συμφέροντος.
-          Ενάντια στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, που υποτίθεται, πως γίνεται για την ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά η ύφεση συνεχώς βαθαίνει, χωρίς να υπάρχει διέξοδος και τέλος.
-          Ενάντια στο γκρέμισμα των ονείρων και των προσδοκιών ολόκληρου του λαού, για ένα αύριο αντάξιο της προσφοράς και των θυσιών του.
-          Για να αρθεί η αδικία, που συντελείται μονομερώς σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τις τελευταίες διπλές και τριπλές περικοπές, πέραν των άλλων και σε σχέση με το σύνολο των συνταξιούχων, παραβιάζοντας κάθε αρχή ισοτιμίας, ισονομίας και αναλογικότητας.
-          Για να ενισχυθεί η Εθνική Άμυνα και η Δημόσια Ασφάλεια.
-          Για να ανακηρυχθεί η ΑΟΖ, κατά πώς προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.
Μετά το πέρας της πορείας, επιδόθηκε ψήφισμα, το οποίο είχε εγκριθεί δια βοής κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, προς τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Όλοι οι έλληνες πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο στα επαχθή μέτρα των μνημονίων και ενάντια στην ανάλγητη πολιτική των κυβερνώντων, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, πως είναι εναντίον των συμφερόντων του λαού, και υπέρ των συμφερόντων των ολίγων και εκλεκτών τους. Εκτίμηση είναι και μακάρι να αποδειχθεί λανθασμένη, πως δεν πρόκειται, να σταματήσει η περικοπή μισθών και συντάξεων, η δυσανάλογη για τα μεσαία και κάτω εισοδήματα αύξηση της φορολογίας, η εξαφάνιση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που αποκτήθηκε με αγώνες, θυσίες, ιδρώτα και αίμα και γενικώς η φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, πέρα από κάθε έννοια δικαίου, ισονομίας και ισοπολιτείας, εάν όλοι πολίτες δεν ανασηκωθούμε από τους καναπέδες, για να διατρανώσουμε με σθένος και αποφασιστικότητα την αντίθεσή μας, για όλα αυτά που γίνονται για μας, χωρίς εμάς.
Γρηγόρης Σταμούλης
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.