Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ο ΚΟΥΡΟΣ για την αιμοδοσία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
  Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση τόσο σε προσέλευση όσο και σε τελικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε η 12η εθελοντική αιμοδοσία την περασμένη Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Το προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» εργάστηκε για άλλη μια φορά αδιάκοπα υποδεχόμενο όλους όσους ήρθαν με χαρά να προσφέρουν το αίμα τους για να σώσουν μια ζωή.
  Περισυλλέχθηκαν 85 μονάδες αίματος από τους 98 αιμοδότες που προσήλθαν έχοντας περίσσια υπομονή.


 Παράλληλα, 30 συνάνθρωποί μας εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» δίνοντας είτε μικρή ποσότητα αίματος είτε λίγο σάλιο, αριθμός που επίσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε αιμοδοσία της ομάδας μας
 Στα πλαίσια ενός νέου δικτύου που δημιουργούμε, οι αιμοδότες είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν αν επιθυμούν να γίνουν δότες αιμοπεταλίων, οπότε και να έχουν την χαρά να προσφέρουν με ακόμα έναν τρόπο, ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας.
 Η 12η αιμοδοσία συνέπεσε συμπτωματικά με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ημέρα που τιμήθηκε με τις υψηλές επιδόσεις, δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο.
 Καθήκον κάθε ανθρώπου είναι να προσφέρει το αίμα του. Άλλωστε οι ανάγκες για αίμα είναι τόσο μεγάλες που δεν μας αφήνουν περιθώρια αδράνειας. Αν κάποιος δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να συμμετάσχει σε αυτή την κορυφαία εθελοντική πράξη οφείλει να διαδίδει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας συλλογικά και ατομικά.   Σε κάθε περίπτωση το συλλογικό αποτέλεσμα έχει ανεκτίμητη αξία και είναι ουσιαστικό. Πάνω σε αυτή τη βάση λοιπόν προγραμματίζουμε και υλοποιούμε κάθε μας δράση.
  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους, την διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων για την ευγενική φιλοξενία και τις παροχές που κάθε φορά μας εξασφαλίζουν, την κ. Τζούλη Πολυκανδρίτη και την κόρη της Ραφαέλα για την πολύωρη παρουσία τους προκειμένου να ενημερώσουν για την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, τους αιμοδότες – παλαιούς και νέους – για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας, και τέλος τα μέλη μας για την επιτυχημένη διοργάνωση.
Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το προσεχές φθινόπωρο στην 13η αιμοδοσία.


ΕΚ ΤΟΥ  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.