Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Γ. Πάντζας: «Επιβραβεύουμε την προσπάθεια των νέων και τιμάμε τους αγωνιστές που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για μια πατρίδα ελεύθερη»


Σε εκδήλωση βράβευσης μαθητών και αθλητών που διοργάνωσε ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «Η Ελευσίς» ΓΑΣΕ - ΔΗΜΗΤΡΑ 1972, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας το περασμένο Σάββατο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές  εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Ελευσίνα, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρόν προκειμένου να τιμήσει τις προσπάθειες των αθλητών και μαθητών της περιοχής που την προηγούμενη χρόνια διακρίθηκαν σε αγωνίσματα.


Επίσης, την Κυριακή ο κ. Πάντζας παρέστη σε εκδήλωση για την «74η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης», μετά από πρόσκληση του συλλόγου Κρητών Ραφήνας με ομιλητή τον Βαρδή Βαρδινογιάννη αγωνιστή της εθνικής αντίστασης. Στην εκδήλωση, με τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ξύπνησαν μνήμες από τις θηριωδίες της φασιστικής ναζιστικής Γερμανίας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν με αεραποβατική επιχείρηση προσπάθησε να καταλάβει το νησί στις 20 Μαΐου 1941. Παράλληλα, έγιναν αναφορές για την ηρωική αντίσταση των νησιωτών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι η διδακτορική κυβέρνηση του Ιωάννη Μεταξά είχε αφοπλίσει τον πληθυσμό του νησιού, κατάφεραν να αντισταθούν επί δώδεκα ημέρες προτού το νησί πέσει στα χέρια της φασιστικής και ναζιστικής Γερμανίας. Μια ηρωική αντίσταση, σε μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που με βεβαιότητα η τροπή θα ήταν διαφορετική εάν οι κρήτες αγωνιστές διέθεταν τον απαραίτητο οπλισμό.     
        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.