Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενάντια στην Ε.Ε.

Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας-Υπογραφές στήριξης

Υπογράψτε και στηρίξτε την Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της Ε.Ε.  πατώντας  ΕΔΩ             
546 υπογραφές υποστήριξης (28/9/2011)
(σημειώστε ΟΝΟΜΑ και ΙΔΙΟΤΗΤΑ. Επιβεβαιώστε αν εμφανίζονται τα στοιχεία σας με αναγνώσιμους χαρακτήρες. Αν όχι, στείλτε την υπογραφή σας στο e-mail stopee2011@gmail.com)
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ,  βλέπουμε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο: μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές  ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα. ανάγνωση του υπολοίπου »


Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει στάση πληρωμών στο χρέος της και να βγει από την Ευρωζώνη

 
Του Στέργιου Σκαπέρδα, καθηγ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Irvine

Τα αιτήματα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του ΔΝΤ και της Τρόϊκα, και το πολιτικό κλίμα στο βόρειο τμήμα της Ευρωζώνης έστειλαν ένα καθαρό μήνυμα στον Ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου: «Κάνετε αυτό που σας λέμε, άσχετα από τις συνέπειες σε εσάς, ή ακόμα και σε εμάς». Οι συνέπειες υπερβαίνουν αυτά που προβλέπονται από τα συμβατικά Οικονομικά. Θα βαθύνουν την ύφεση, και θα μικρύνουν ακόμα περισσότερο της πιθανότητες αποπληρωμής του χρέους. Επομένως, η ξεκάθαρη και ισχυρή παραίνεση για τηνΕλλάδα είναι να κάνει στάση πληρωμών όσο πιο σύντομα είναι εφικτό.
ανάγνωση του υπολοίπου »

Η ΕΕ μετασχηματίζεται σε απόλυτη ολιγαρχία των πολυεθνικών της

του Θοδωρή Βουρεκά
Στην ιδρυτική συνέλευση της «Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ» στις 27/07/2011 υποστηρίξαμε ότι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ γίνεται πλέον όρος για την επιβίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας του λαού μας. Σήμερα, μόλις δυο μήνες μετά, βλέπουμε πως η επιμονή και η ένταση της καπιταλιστικής κρίσης επισπεύδει τις εξελίξεις και επιβάλλει διαρκώς όλο και βαθύτερες αντιδραστικές τομές στις δομές και στις λειτουργίες της ΕΕ, που τείνουν να τη μετασχηματίσουν σε ένα εφιαλτικό πεδίο για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τα ζωτικά τους δικαιώματα, όπως επίσης και για τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.