Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεγαρέων


Αλλαγή θέσης λαϊκής αγοράς του βορείου τομέα της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων

Με την αλλαγή της θέσης της λαϊκής αγοράς του βορείου τομέα της δημοτικής κοινότητας Μεγάρων, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η λαϊκή αγορά της Τρίτης μεταφέρθηκε προσωρινά στην παρούσα της θέση ως μια έκτακτη εναλλακτική λύση αφού τόσο η οδός Ευπαλίνου δεν άντεχε άλλο το βάρος της λαϊκής όσο και η οδός Σιθνίδων, στην οποία οι εργασίες δεν έχουν  ακόμα ολοκληρωθεί, δεν  πληρεί πλέον τις προϋποθέσεις αφού μετά την ανάπλασή της έχει προκληθεί σημαντική στενότητα του χώρου.

Η διοίκηση του δήμου προσανατολίζεται στη δημιουργία μιας ενιαίας δημοτικής – λαϊκής αγοράς στο χώρο του ρέματος Μαυρατζιά στην επέκταση της οδού Σηλυβρίας.


Μέχρι τότε θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ενισχύοντας και το δίκτυο της δημοτικής συγκοινωνίας, με συχνά δρομολόγια σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας της λαϊκής στην εν λόγω θέση με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Θεωρώντας δεδομένη την κατανόησή σας

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Ο δήμαρχος Μεγαρέων
Ιωάννης Μαρινάκης

Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του ΚΑΠΕ 2007 - 2013


Με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά η διοίκηση του δήμου ετοιμάζει τον φάκελο υποβολής προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΚΑΠΕ Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013 με άξονα προτεραιότητας Ι. «Προστασία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος και αστικές μεταφορές – αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής – ανανεώσιμες πηγές ενέργειας»

Σύμφωνα με αυτό ο δήμος θα έχει την δυνατότητα να κάνει ήπιες παρεμβάσεις και αστικές αναπλάσεις σε συγκεκριμένα σημεία τόσο των Μεγάρων όσο και της Νέας Περάμου τα οποία αφορούν σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους με έντονο το στοιχείο της βιοκλιματικής αναβάθμισης.

Στα πλαίσια αυτά έχουν ετοιμασθεί μελέτες οι οποίες θα υποβληθούν προς έγκριση από το πρόγραμμα αυτό αφού πρώτα εγκριθεί η υποβολή τους από το δημοτικό συμβούλιο.

Προτεραιότητα δίδεται στην επέκταση του ρέματος Μαυρατζιά κατά μήκος της οδού Σηλυβρίας έως την οδό Βυζαντίου, στην οδό Γ. Μενιδιάτη, στο θεατράκι του Μελιού, ένα έργο το οποίο απεντάχθηκε και χρήζει άμεσης παρέμβασης και σε ένα σύνολο 11 πλατειών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου.


Ο δήμαρχος σε εκδήλωση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 ο δήμαρχος παρευρέθηκε, ως επίσημος προσκεκλημένος, σε εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών με θέμα την παρουσίαση των δράσεών του.
Η συγκεκριμένη παρουσία του δημάρχου ήταν απόρροια ενός διαύλου επικοινωνίας ο οποίος έχει ανοίξει μεταξύ των 2 πλευρών με σκοπό τον προγραμματισμό συγκεκριμένου σχεδίου δράσης στην περιοχή του δήμου Μεγαρέων.

Η διοίκηση του δήμου έχει επιλέξει τον φορέα αυτόν για συνεργασία η οποία σκοπό έχει να αναπτύξει μορφές εναλλακτικού τουρισμού με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες όπως η δημιουργία ερασιτεχνικού αλιευτικού πάρκου στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας και η δημιουργία θαλάσσιου ενυδρείου σε σημείο το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν επιτόπιας έρευνας από εκπροσώπους και των δύο πλευρών.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον πρόεδρο του Κέντρου κ. Κωνσταντίνο Συνολάκη και τους συνεργάτες του και να προσδιορίσει την επόμενη συνάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.