Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για τα εργαστήρια χαμηλής όχλησης


από τον Παντελή Ασπραδάκη
Βουλευτή Αττικής

Σε μια δύσκολη εποχή για τους πολίτες οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολλή δυσκολία καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα, αντιμετωπίζοντας αντίξοες συνθήκες.
Πρόσθετο πρόβλημα για πολλές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής, και ιδιαίτερα της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα, αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα το γεγονός ότι εργαστήρια χαμηλής όχλησης απειλούνταν με κλείσιμο εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως περιοχές αμιγούς κατοικίας, κάτι που δεν επιτρέπει τη λειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, συνεργεία αυτοκινήτων κλπ.

Παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Αθήνας σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής είχε αποφασίσει από τον Ιανουάριο του 2008 την αλλαγή των χρήσεων γης σε γενική κατοικία συγκεκριμένων πολεοδομικών ενοτήτων καθώς και των λεωφόρων Μαραθώνος, Διονύσου και της οδού Αγίου Κωνσταντίνου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης.
Τελικά, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, και μετά από ενέργειες του Δήμου, των Επαγγελματιών της και της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της πόλης, το πρόβλημα διευθετείται, καθώς κατατέθηκε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή, κάτι που θα βάλει τέλος στην αγωνία πολλών οικογενειών.  Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης & Ελέγχου Κατασκευών και λοιπές διατάξεις» σε εργαστήρια με δραστηριότητες χαμηλής όχλησης (όπως συνεργεία οχημάτων, αρτοποιεία, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής κ.λ.π. χορηγείται άδεια τριών ετών με δυνατότητα παράτασης.
Είναι αναμφισβήτητα μια καλή εξέλιξη που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει δίκαιο αίτημα, συνεπής διεκδίκηση και καλή συνεργασία των πολιτών, κάποια πράγματα μπορούν να αλλάζουν προς το καλύτερο.
Από τη μεριά μου, προχώρησα με συγκεκριμένες ενέργειες, με ενημερώσεις και συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία και τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να προωθηθεί η αλλαγή χρήσης γης, σύμφωνα και με το αίτημα του Δήμου.
Ταυτόχρονα με ερώτηση στην Βουλή ζήτησα εκτός της προώθησης της αλλαγής της χρήσης γης, σύμφωνα με την απόφαση του Ιανουαρίου του 2008 του Οργανισμού Αθήνας, να δοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα έως ότου γίνει ΦΕΚ η απόφαση του Οργανισμού Αθήνας.
Με αυτόν τον τρόπο καμία επιχείρηση που ήδη λειτουργεί στην περιοχή δεν θα απειλείται με κλείσιμο, κάτι που είναι το κύριο ζητούμενο αυτήν τη στιγμή, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση ταλανίζει τους επαγγελματίες και προκαλεί σωρεία προβλημάτων στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Διαβάστε σχετική παρέμβαση του Παντελή Ασπραδάκη:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.