Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης, 140 νέες θέσεις εργασίας

Η διοίκηση του δήμου Μεγαρέων  αναγνωρίζει ότι η ανεργία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής και τονίζει ότι θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να ενισχύσει την απασχόληση και τη μείωση των ανέργων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος κ. Ιωάννης  Μαρινάκης, μετά από συνάντηση την οποία είχε με συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας, (πρόκειται για 10 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίοι είχαν προσληφθεί από τη διοίκηση Φωτίου και οι συμβάσεις τους είχαν λήξει), προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινήσεις και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν την εργασία τους μέσω της αξιοποίησης  Ευρωπαϊκού Προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης.


Ο δήμαρχος πέρα από τη σαφή διαβεβαίωση για την συνέχιση της εργασίας των 10 συμβασιούχων, εξασφάλισε συνολικά 140 θέσεις εργασίας μέσα από το προαναφερθέν πρόγραμμα.

Η διοίκηση του δήμου έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (απαραίτητη προϋπόθεση του προγράμματος)  για την πρόσληψη 140 ανέργων, οι οποίοι θα απασχοληθούν όπως ορίζει το πρόγραμμα:

- Στην κατεύθυνση των μικρών αναπτυξιακών έργων, «οικοδομικής» φύσεως, τέτοια έργα μπορεί να αφορούν συντήρηση και επισκευές σε κοινωνικές υποδομές (παιδικοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα), κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι), δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, χωματερές, πρόληψη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, καθαρισμό δασών κ.λπ.
Επιπλέον:
- Οι μηνιαίες αποδοχές των εργατών αυτών θα είναι ελαφρά υψηλότερες εκείνων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ (625 ευρώ). Στόχος είναι να ενταχθούν μέσα στο 2012 25.000 άτομα και να καλυφθεί μέχρι το 2014 ένας αριθμός έως και 100.000 θέσεων απασχόλησης.
- Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Επίσης με βάση το πρόγραμμα, και στο πλαίσιο καταπολέμησης της ανεργίας, δίδεται η δυνατότητα για ανανέωση των συγκεκριμένων συμβάσεων έως και τρία χρόνια.

Η διοίκηση του δήμου αναγνωρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί λύση μακράς πνοής, όμως ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί μέσα στο ιδιαίτερα αρνητικό πλαίσιο των περικοπών του δημοσίου και του ουσιαστικού ακρωτηριασμού των κρατικών – δημοτικών δυνατοτήτων για απασχόληση και εργασία.
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του δήμου διαβεβαιώνει ότι θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα η οποία προσφέρεται, κάθε ευκαιρία κρατική και ευρωπαϊκή προκειμένου να προσφέρει έστω και σε ένα ακόμη συμπολίτη μας, εργασία στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τις οποίες βιώνει ο τόπος και η χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.