Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Ολοκληρώθηκαν οι προκαταρκτικές επαφές του δημάρχου Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη με τους αρμόδιους φορείς και ο δήμος προχωρά στην επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Στόχος του δήμου είναι να θέσει ισχυρές βάσεις για την επανάκτηση των λιμανιών της πόλης από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας.
 
Οι εποικοδομητικές συζητήσεις και η προετοιμασία από την πλευρά του δήμου  απέδωσαν και ήδη κ. Μαρινάκης έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι το αίτημα θα εξεταστεί, θα λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και θα οδηγήσει στην επιστροφή της διαχείρισης των λιμένων στον δήμο.
Η καταστροφική απόφαση της ενοποίησης των λιμένων της Δυτικής Αττικής, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον παραγωγικό ιστό, κυρίως της Νέας Περάμου, και ήταν μία κατάσταση την οποία «παρέλαβε» η νέα διοίκηση του δήμου.

Με συντονισμένες προσπάθειες η νέα διοίκηση επιχειρεί να ανατρέψει το σημερινό αρνητικό καθεστώς. Η διοίκηση έθεσε το ζήτημα στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι αναγνώρισαν το πρόβλημα και ήδη ο δήμαρχος, μετά από ολοκληρωμένη παρέμβαση,  έχει αποσπάσει τη στήριξη του αρμόδιου υφυπουργού.
Με την απόφαση στη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου (26-01-2012)  για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προχωράει στο σημαντικό βήμα για την επιστροφή των λιμένων (Νέας Περάμου και Πάχης) στο δήμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα διοίκηση του δήμου Μεγαρέων, από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το πρόβλημα, στήριξε και στηρίζει τις δικαστικές διεκδικήσεις των επαγγελματιών ψαράδων της Νέας Περάμου που έχουν θιγεί από το νέο καθεστώς.

Για άλλη μία φορά η διοίκηση του δήμου, αποδεικνύει ότι απέναντι στα μεγάλα λόγια, τον λαϊκισμό και την εύκολη κριτική αντιπαραθέτει σχέδιο, συντονισμένες προσπάθειες, προσήλωση στο στόχο και αποτελεσματικότητα.

Στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα, οι πρωτοβουλίες διεκδίκησης του δήμου, για επιστροφή στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, αποτελούν μοναδική διέξοδο και ο δήμαρχος διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει  ακούραστα το έργο του και θα απαντά ουσιαστικά στις πολλαπλές προκλήσεις με έργα για την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.