Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ίδρυση Κέντρου Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

Συναντήθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Μεγαρέων με τον επικεφαλής του  νεοσυσταθέντος οργανισμού «Ελληνικός Οργανισμός Δήμητρα» κ. Βασίλη Γκίκα.

Ο νέος οργανισμός του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ο οποίος πρόσφατα αποτέλεσε προϊόν συγχώνευσης των οργανισμών  ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ, σκοπό έχει να καλύψει τις πολλαπλές ανάγκες του αγροτικού πληθυσμού της χώρας για επαγγελματική εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, επιμόρφωση και ενημέρωση.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της διακηρυγμένης θέσης εκ μέρους της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων για την ίδρυση Κέντρου Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στα Μέγαρα.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι του δήμου εξέφρασαν την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για την ίδρυση του κέντρου, ενώ ταυτόχρονα επέδωσαν στον κ. Γκίκα γραπτή πρόταση – έκθεση στην οποία τεκμηριώνεται η σχετική ανάγκη.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι κατά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στροφή του τοπικού εργατικού δυναμικού προς την γεωργία, τάση η οποία εντάθηκε από την παρούσα οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα.
Ως αποτέλεσμα, η ίδρυση του επιμορφωτικού αυτού κέντρου καθίσταται απαραίτητος παράγων τοπικής ανάπτυξης

Οι υπηρεσίες του κέντρου απευθύνονται σε νέους αγρότες, διαδόχους αγροτών οι οποίοι λαμβάνουν πρόωρη συνταξιοδότηση και επιδοτούμενους για την υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
Για τις κατηγορίες αυτές η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, αμειβόμενη και οι γενικές προδιαγραφές της καθορίζονται από τους αντίστοιχους κανονισμούς του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Σύντομα, με ευθύνη του δήμου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία ενημερωτική συνάντηση μεταξύ αγροτικών φορέων, μεμονωμένων αγροτών, δήμου και εκπροσώπων του οργανισμού προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

Τον δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αντώνης Ρήγας και Αργυρώ Κακαρίκου καθώς και ο κ. Ελευθέριος Σάλτας, μέλος του τοπικού συμβουλίου Μεγάρων.
Παρών επίσης στην συνάντηση ήταν ο ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.