Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο δήμαρχος συνυπέγραψε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των φύλων στις τοπικές κοινωνίες»



Ανταποκρινόμενος ο δήμος Μεγαρέων στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων συνυπέγραψε την «Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των φύλων στις τοπικές κοινωνίες» ην 7η Νοεμβρίου 2011.
Η τελετή της υπογραφής έγινε την 7η Νοεμβρίου στο μουσείο της Ακρόπολης ενώ οι εργασίες του συνεδρίου το οποίο ακολούθησε πραγματοποιήθηκαν την επόμενη ημέρα στο ξενοδοχείο Κάραβελ.

Ο δήμαρχος παρέστη στην τελετή της υπογραφής ενώ στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος κ. Βασιλική Μαυροειδή και η ειδική συνεργάτης του δημάρχου κ. Βιβή Παναγακοπούλου.


Η υπογραφή και η πιλοτική εφαρμογή της Χάρτας στη χώρα μας εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».

Το πρόγραμμα έχουν συνυπογράψει ως τώρα περισσότεροι από 1000 δήμοι και περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνυπογράφοντας την Χάρτα ο δήμος Μεγαρέων θα καταρτίσει σχέδιο δράσης για την ένταξη της ισότητας των φύλων στις τοπικές πολιτικές.

Ο δήμος αποδέχεται επίσης τις βασικές αρχές της χάρτας ότι «Η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες καθώς και στοιχειώδη αξία για κάθε δημοκρατία. Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό το δικαίωμα δεν απαιτείται μόνο η νομική αναγνώρισή του αλλά και η εφαρμογή του σε όλους τους τομείς της ζωής: τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον πολιτιστικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.