Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

επίβλεψη έργου αποχέτευσης στη Ν.Πέραμο

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιωάννης Μαρινάκης με το στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κουμπέτσο Γιώργο και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ. Παναγιώτη Σκλαβούνο, επιθεωρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τα τεχνικά έργα της κατασκευής της αποχέτευσης στην περιοχή της Νέας Περάμου.
Όλο το Στελεχιακό Δυναμικό της Τεχνικής Διεύθυνσης έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση έργων με βάση το Πρότυπο ISO 10005 που δίνει έμφαση στη διαχείριση της ποιότητας των έργων και το Πρότυπο ISO 9001 που περιγράφει τις γενικότερες απαιτήσεις διαχείρισης έργων.
Επειδή ο δήμος δίνει ιδιαίτερη βάση στην ποιοτική λειτουργία των υπηρεσιών του, έκρινε απαραίτητο να εφαρμόσει διεθνή πρότυπα ποιότητας ώστε να αναβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.


Το συγκεκριμένο Πρότυπο ISO 10005 καθορίζει σε κάθε φάση του έργου ποιά τεχνικά έγγραφα πρέπει να εφαρμοσθούν, ποιές είναι οι διαδικασίες  - κανονισμοί, ποιές είναι οι απαιτήσεις της ποιότητας, ποιά πρότυπα ισχύουν, ποιά μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί στις μετρήσεις, ποιός κάνει τη μέτρηση και τέλος πού καταγράφεται το αποτέλεσμα των μετρήσεων αυτών ώστε όλη η διαδικασία να είναι απολύτως διαφανής και η ποιότητα απόλυτα τεκμηριωμένη.
Ο δήμος οργανώνει το σύνολο των υπηρεσιών του για να πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001. Στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι προσφερόμενες προς τον πολίτη υπηρεσίες.
Τα βήματα προόδου πάντως που έχουν επιτευχθεί ήδη είναι εμφανέστατα, συμπέρασμα που εξάγεται εύκολα έπειτα από μια απλή σύγκριση της κατασκευής της αποχέτευσης της πόλης των Μεγάρων με αυτή που κατασκευάζεται τώρα στη Νέα Πέραμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.