Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αποχέτευσης συνέχεια στα Μέγαρα

Εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας "02 - Αειοφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής", του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής, το έργο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ - ΕΡΓΑ Β’ ΦΑΣΗΣ". Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 8.040.000 ευρώ,  αφορά στην συμπλήρωση του δικτύου ακαθάρτων της πόλης των Μεγάρων και συγκεκριμένα στη συλλογή των ακαθάρτων της δυτικής, βόρειας και τμήματος της νότιας επέκτασης του σχεδίου πόλης, συνολικής έκτασης 1200 περίπου στρεμμάτων.
Το δίκτυο ακαθάρτων θα αποτελείται από αγωγούς βαρύτητας συνολικού μήκους 22.133 μ. διαμέτρων από Φ200 έως Φ400. Επίσης προβλέπονται 845 προκατασκευασμένα φρεάτια επίσκεψης, κυκλικά, εσωτερικής διαμέτρου 1,00 μ. από συνθετικά υλικά.


Στο προτεινόμενο έργο δεν εμπεριέχεται κατασκευή αντλιοστασίων ακαθάρτων, καθότι το προς κατασκευή δίκτυο θα αποχετεύεται στο υφιστάμενο (αφού αποτελεί επέκταση αυτού) και κατόπιν στα 3 υφιστάμενα και εν λειτουργία αντλιοστάσια. Τα λύματα θα οδηγούνται προς επεξεργασία στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Μεγάρων, στη θέση «Σχινέα Πηγάδι».
Το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα και θα προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στους συμπολίτες μας, που μέχρι σήμερα επιβαρύνονται με το «χαράτσι» της μεταφοράς των βοθρολυμάτων.
Το τεράστιο αυτό έργο της ολοκλήρωσης της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης της πόλης των Μεγάρων αποτελεί ακόμα μια προεκλογική δέσμευση της διοίκησης του δήμου Μεγαρέων που υλοποιείται και ακόμα μια ηχηρή απάντηση σε όποιον μιλούσε για “ΘΑ” και κενές προεκλογικές υποσχέσεις.
Η διοίκηση του δήμου με την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια που τη χαρακτηρίζει αξιοποιεί στο έπακρο κάθε δυνατότητα για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Άλλωστε μόνο τα έργα ουσίας σαν αυτό, που αποτελούσαν τον διακαή πόθο των κατοίκων του δήμου μας, μπορούν να ανατρέψουν την αρνητική οικονομική συγκυρία και να επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία.
  Η διοίκηση μας καθημερινά μάχεται για το καλό των δημοτών μας και υλοποιεί κατά γράμμα το πρόγραμμα το οποίο ανακοίνωσε στους δημότες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου προεκλογικά. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και σε διάστημα μόλις 2.5 ετών έχει παραχθεί έργο που δεν έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με τέτοια έργα υποδομής και κυρίως χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών, αφού όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί είναι χρηματοδοτούμενα κατά 100%, αλλάζουμε τη φυσιογνωμία των πόλεων μας και ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας με το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.