Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτία Τύπου από το Δήμο Μεγαρέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                              Συγκρότησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
(άρθρο 76 Ν.3852/2010)


Σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου 3852/2010 στον Δήμο μας θα συγκροτηθεί και θα  λειτουργήσει  με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, της οποίας η θητεία θα λήγει στις 28/2/2017.
            Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως :


α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων νέων
ι) δημότες

Ο Δήμος Μεγαρέων με την παρούσα πρόσκληση, καλεί τους ενδιαφερόμενους όπως καταθέσουν εγγράφως την βούλησή τους ( ορίζοντας εκπρόσωπο και αναπληρωτή του) στο Δημαρχείο ( Γ.Μαυρουκάκη και Χρ.Μωραίτη Μέγαρα) έως την Παρασκευή 10/10/2014.


Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ    ΜΕΓΑΡΕΩΝ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ι. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Ορισμός εκπροσώπων στο Συμβούλιο
Ένταξης Μεταναστών
                          

Σύμφωνα με το άρθρο 78 του νόμου 3852/2010 σε κάθε Δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Συμβούλιο   Ένταξης Μεταναστών, ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία.
Ως μέλη ορίζονται και εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.
Επισημάνεται ότι προϋπόθεση για την συμμετοχή εκπροσώπων μεταναστών στο Συμβούλιο είναι η νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα.   
Προκειμένου να οριστούν τα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Μεγαρέων για  την τρέχουσα δημοτική περίοδο (1/9/2014 έως 28/2/2017) καλούμε να προτείνετε με σχετικό έγγραφό σας, τον εκπρόσωπο του φορέα σας με τον αναπληρωτή του έως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, προσκομίζοντας ταυτόχρονα το καταστατικό του φορέα σας θεωρημένο από το Πρωτοδικείο για το έτος 2014.

Ο Πρόεδρος
Του Δημοτικού Συμβουλίου
       Γεώργιος Μιχάλαρος

         

Πρόσκληση για εθελοντική προσφορά εργασίας καθηγητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μεγαρέων, που επιθυμεί να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, θα συνεχιστεί η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Ως καθηγήτρια φιλόλογος θα προσφέρω κι εγώ τις υπηρεσίες μου δωρεάν, όπως επίσης και η δημοτική σύμβουλος και καθηγήτρια κυρία Κατερίνα Καστάνη- Πούλου. Προσκαλώ και παρακαλώ όσους και όποιους εκ των συνάδελφων εκπαιδευτικών θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν σ’ αυτήν την δράση να το δηλώσουν εγγράφως με σχετική αίτηση τους, την οποία θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: pronoiameg@gmail.com , καθώς και στο Γραφείο Πρόνοιας και Παιδείας του Δήμου τηλ. 22960 29018/26719.
Η εθελοντική προσφορά έχει σπουδαία αξία σήμερα σε όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας και φυσικά η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι παράδειγμα προς μίμηση  και άξια κάθε επαίνου.
Βασιλική Μαυροειδή
Αντιδήμαρχος Μεγαρέων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.