Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   
Έξι θεατρικές παραστάσεις του έργου «Γδαρμένος» σε γυμνάσια και λύκεια του Θριασίου Πεδίου και πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Κέντρο Αγάπης!
Ελευσίνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Το σχολικό κουδούνι σήμανε ξανά για τους μαθητές και για το Πρόγραμμα «Φτιάχνουμε Μαζί το Ουράνιο Τόξο» που υλοποιεί το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας,  με στόχο τη μείωση της ξενοφοβίας, της εφηβικής παραβατικότητας, της ενδοσχολικής βίας και την πρόληψη των ρατσιστικών συμπεριφορών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «Κοχύλι» θα πραγματοποιήσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ακόμη έξι θεατρικές παραστάσεις του έργου «Γδαρμένος» σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα και στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και για αυτό καλούμε τους εκπρόσωπους των γυμνασίων και λυκείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να επικοινωνήσουν μαζί μας για τον έγκαιρο προγραμματισμό τους.
Ο «Γδαρμένος» είναι ένα έργο που απευθύνεται κυρίως στους νέους και σε όσους βρίσκονται κοντά σε αυτούς, ένας δυνατός μονόλογος που αγγίζει βαθιά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  Το έργο μιλάει για το αδιέξοδο της βίας μέσα στο οποίο βρίσκεται ένας νέος άνθρωπος και το συγκλονιστικό του ταξίδι για να αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με τους συντελεστές της παράστασης και οι μαθητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα ειδικό ερωτηματολόγιο και να συμμετάσχουν στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος με θέμα τη βία και το ρατσισμό στα σχολεία. Τα αποτελέσματα της έρευνας και ο απολογισμός των δράσεων του Προγράμματος θα παρουσιαστούν σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αγάπης (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς).


Παράλληλα, ύστερα από τις καλοκαιρινές διακοπές, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και οργανώνει για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις Κυριακάτικες εκδηλώσεις του μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προωθούν τις αντιρατσιστικές αξίες και την κοινωνική αλληλεγγύη. Σας περιμένουμε!  
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος «Φτιάχνουμε Μαζί το Ουράνιο Τόξο»,
τηλ.: +30 2102113333, +30 6945434064,
email: ap@sympraxis.eu
Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Το Πρόγραμμα «Φτιάχνουμε Μαζί το Ουράνιο Τόξο» υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Open Society Foundations, έχει ετήσια διάρκεια και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.