Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κύριοι της αντιπολίτευσης, ο Λαός έχει απαιτήσεις και από εσάς!

Παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που "φρόντισε" να κληροδοτήσει στον Δήμο μας ο κ. Μαρινάκης, ο νέος Δήμαρχος κ. Σταμούλης και η νέα Δημοτική Αρχή, από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους αποδεικνύουν ότι, κάνουν πράξη αυτά που υποσχέθηκαν. Ήδη έχουν κάνει "το αδύνατο δυνατό" για την αποκατάσταση της καθαριότητας, ξεκίνησαν το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών και των οικονομικών του Δήμου και εργάζονται πυρετωδώς, για να μπει επιτέλους η περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης.


Επιπλέον, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης έκανε ήδη πράξη το κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας, με δύο σημαντικότατες ενέργειες, που δεν έχουν ξαναγίνει στον τόπο μας.
α) Με προσωπική του επικοινωνία προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ζήτησε να συμμετάσχει από ένας εκπρόσωπός τους στην κατάρτιση του νέου Προϋπολογισμού του Δήμου, καθώς και του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου, με σκοπό την απόλυτη διαφάνεια και την δημιουργική συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
β) Με προσωπική του απόφαση απέσυρε στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΡΟΔΩΡΟΥ και της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. (που εκ του καταστατικού είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά) και τα αντικατέστησε με αντίστοιχα στελέχη των συνδυασμών των κκ. Μπερδελή και Χοροζάνη, όταν αυτοί το ζήτησαν κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, στις 17/9/2014.
Όλα αυτά συνιστούν πραγματική και ειλικρινή αλλαγή ύφους και ήθους για την δημοτική αρχή του τόπου μας. Ενώ όμως, αυτά τα τόσο θετικά συμβαίνουν από την πλευρά της δημοτικής αρχής, το ερώτημα είναι "με ποιο τρόπο τα αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση";
Ιδού λοιπόν μερικά γεγονότα, που συνιστούν την σκληρή, για τον τόπο μας, πραγματικότητα:
·         Μέχρι στιγμής, ουδεμία δημοτική παράταξη έχει ενημερώσει αν θα στείλει  εκπρόσωπό της για την κατάρτιση του νέου Προϋπολογισμού και του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων του Δήμου. Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής τους ασκούν ανέξοδη κριτική και φωνάζουν υποκριτικά για "έλλειψη συνεργασίας" και "ανάγκη για διαφάνεια".  
·         Ο κ. Μπερδελής και ο συνδυασμός του, αντί να περιμένουν το δημοτικό συμβούλιο για να εκφράσουν θεσμικά τις απόψεις τους, προτίμησαν από πριν να εκδώσουν δελτίο τύπου στα ΜΜΕ για εντυπωσιασμό και μόνο, επιτιθέμενοι αδίκως και χωρίς το ελάχιστο επιχείρημα προς την δημοτική αρχή, με ανάρμοστες φράσεις.
·         Ο κ. Μαρινάκης, πήρε πρώτος τον λόγο κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17/9/2014 και άρχισε να κατηγορεί τη νέα δημοτική αρχή, για τους σωρούς σκουπιδιών που ο ίδιος δημιούργησε! Και σαν να μην έφθανε αυτό, κουνούσε επιδεικτικά φωτογραφίες από την εποχή που ήταν δήμαρχος, με τους "δικούς του" σωρούς σκουπιδιών στο εργοτάξιο καθαριότητας, τις οποίες απέδιδε στην σημερινή δημοτική αρχή! Απίστευτη διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας!
Για όλα αυτά, εμείς στον συνδυασμό ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν πρόκειται να αντιδράσουμε, όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά διότι επικροτούμε απόλυτα την επιλογή του Δημάρχου κ. Σταμούλη για νέο ύφος και ήθος στην πολιτική συμπεριφορά και για έργα ουσίας, που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την πορεία του τόπου μας.
Σε πλήρη αντίθεση με ότι γινόταν επί της προηγούμενης διοίκησης, η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύει έμπρακτα ότι, όλες οι πόρτες είναι ανοικτές και όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση της αντιπολίτευσης.
Συνεπώς κύριοι της αντιπολίτευσης, αν όντως θέλετε διαφάνεια και συνεργασία, για το καλό του τόπου, οφείλετε να ανταποκριθείτε με θετικό και ουσιαστικό τρόπο στην πρόσκληση - πρόκληση που σας απηύθυνε ο κ. Σταμούλης.
Αν όμως εξακολουθήσετε την τακτική της διάσπασης, του απομονωτισμού και των αναίτιων επιθέσεων για λόγους ανέξοδων εντυπώσεων, να θυμάστε ότι, ο λαός έχει απαιτήσεις όχι μόνον από την δημοτική αρχή, αλλά και από εσάς, την αντιπολίτευση. Δεν ανέχεται πια όσους δημιουργούν ανούσιες αντιπαραθέσεις, ούτε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια, ή περιφρονούν τους θεσμούς, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη.
Εκ του Γραφείου Τύπου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

23.09.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.